Nyári diákmunka program

A korai munkatapasztalat és jövedelemszerzés elősegítésére, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium ismét meghirdeti a Nyári diákmunka programot.


A munka révén szerzett korai tapasztalat elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot, valamint hatással van a pályaválasztásra.


A 2020. évi program és a támogatott foglalkoztatás 2020. július 1-től 2020. augusztus 31-ig tart, a program részletes tájékoztatójában megfogalmazott feltételek mellett.


A munkalehetőségek kétirányúak:


  •    Önkormányzati diákmunka esetén napi 6 órás munkavégzés támogatható.
  •    A mezőgazdaság, vendéglátás és turizmus területén legfeljebb napi 8 órás munkavégzés támogatható. Ebben az esetben a munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75%-a támogatható.


A programra jelentkezés előfeltétele, hogy a 16-25 év közötti nappali tagozatos diák közvetítést kérőként regisztráljon a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.


Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:


  •  személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adókártya)
  •  érvényes diákigazolvány / az iskolai tanulmányok befejezése után a diákigazolvány  visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolás
  • 18 éves kor alatt szülői/törvényes képviselői hozzájárulási nyilatkozat

 

Bővebb tájékoztatás a nyári diákmunkáról a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat weboldalán, illetve a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kérhető.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)