Hivatal

Tisztelt Állampolgárok!

 

Köszöntöm Önöket a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal hivatalos oldalán.

 

Magyarországon befejezéséhez közeledik a közigazgatás átszervezése. A „Jó Állam” közigazgatási-fejlesztési terv keretében olyan változások indultak el 2010-ben, amelyek eredményeként egyszerűsödik az államigazgatás és szervezetében a központi figyelem az ügyfelekre irányul.

 

A közigazgatás új rendszerében a koordináltabb, olcsóbb és legfőképp ügyfélközpontú területi közigazgatás megvalósításának központi elemei a 2011. január 1-jével megalakult Kormányhivatalok.

 

Az átalakítás célja a szervezetrendszer költségtakarékos racionalizálása mellett a valódi ügyfélbarát közigazgatás megteremtése, az eljárási szabályok egyszerűsítése. A kormányhivatali rendszerbe integrált szakigazgatási egységek mindegyike az állampolgárok érdekeit szem előtt tartó, az ügyfelek támogatását biztosító és szakmailag kiválóan felkészült egységeket jelent, ahol az ügyintézés során az állampolgárok ügyeinek megoldása a legfontosabb feladat, a jogszabályi kötelezettségek maradéktalan betartása mellett.

 

A közigazgatás átalakításának jelentős állomása volt, hogy 2013. január 1-jével létrejöttek a járások, ezzel az államigazgatás egységei kikerültek a korábbi, főleg nagyvárosok és megyeszékhelyek kötöttségéből, járásnyi távolságba kerülve az állampolgárokhoz.

 

A közigazgatás ügyfélközpontú szemléletének érdekében kezdődött meg a kormányablakok kialakítása. Az okmányirodával kombinált komplex ügyfélszolgálati központok ügyfélfogadási ideje illetve az ott intézhető illetve kezdeményezhető ügyek száma jelzi, hogy a kormányzat célja az, hogy a hivatal közelebb kerüljön a lakossághoz, figyelembe véve az átlagos állampolgári szokásokat és elvárásokat.  A kormányablakokban – a többi munkatárshoz hasonlóan – rendkívül jól felkészült munkatársak állnak az ügyfelek rendelkezésére. Bács-Kiskun megyében Kalocsán, Kecskeméten, Kiskunhalason és Baján már fogadják az ügyfeleket az integrált ügyfélszolgálati centrumokban. Célunk, hogy hamarosan minden járásban megnyíljanak a kormányablakok, a „Jó Állam” stratégiai elvnek megfelelően.

 

Bízom abban, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkájával az ügyfelek elégedettek lesznek, és az államigazgatásba vetett bizalom megyénkben a jövőben is erősödni fog.


 

Kovács Ernő
kormánymegbízott