Véget ért az idei körút

Júniusban vette kezdetét a Kormányablak busz megyejárása, az azóta eltelt idő alatt összesen a 11 járásban, és majdnem minden településen járt.


 

128 alkalommal került sor a kitelepülésére, közel 2500 ügyben valósított meg tényleges ügyintézést, és több mint 1200 alkalommal nyújtott ügyintézések nem minősülő tájékoztatást az ügyfelek részére.

 

Az eredmények felülmúlták a várakozásokat és az elvárásokat, a busz működése mellett nem tapasztaltunk a kormányablakokban ügyfélszám-csökkenést, ami részünkre is igazolta, hogy szükség van a kormányablak-busz szolgáltatásaira.

 

Többségében a települések önkormányzatai előtt települt le a busz, de meglátogatott több szociális intézményt, a Bács-Kiskun Megyei Kórházat, művelődési házakat, iskolákat és a Kecskeméti Pályaválasztási Kiállítást is.

 

Az önkormányzatok maximálisan segítették munkánkat, a lakosság tájékoztatása minden állomás előtt mind szórólapokon, mind a kormányhivatal és az önkormányzatok honlapján megtörtént.

 

Valamennyi településen örömmel fogadták az ügyfelek a buszt, és rendkívül hasznosnak találták a kihelyezett ügyfélfogadást. A visszajelzések nagyon pozitívak, sokan érdeklődtek arról, hogy a busz rendszeresen fog-e a településükön megjelenni, legközelebb mikor és hova fog menni. Tapasztalataink szerint elsősorban az idősebb korosztályt képviselők, az egészségügyi okok miatt nehezebben közlekedők, kisebb számban a fiatalabb korosztály és családosok vették igénybe a szolgáltatásokat.


A legkeresettebb ügytípusok a buszon is – akár csak a kormányablakokban – a személyi és lakcím igazolvány ügyintézés, az ügyfél-kapu nyitás, a szociális ügyek és a vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyek intézése.

 

Bízunk benne, hogy a megye lakosai kezdeményezésünket örömmel fogadják majd a kormányablak busz következő körútján is, és használatával a közigazgatás korszerű, ügyfélbarát, „egyablakos” modellje még inkább megvalósulhat. A szolgáltatások közelebb kerülnek az emberekhez, olyan helyeken is biztosítottá vált ezáltal a kormányablak ügyintézés, ahol eddig esetleg nem voltak adottak a technikai feltételek.


 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)