Újabb közigazgatási fejlesztés Bács-Kiskun megyében

Hazai és uniós forrásból újult meg Kecskeméten a még 1980-ban épült Halasi úti irodaépület. A komplexumban az Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkatársai dolgoznak: méltó környezetben fogadhatják innentől a környék gazdáit.


Az ünnepélyes átadón a Miniszterelnökség európai uniós programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, Kecskemét azért sikeres, mert sikerült harmóniát teremtenie a múlt, a történelmi emlékek, a jelen és a jövő fejlesztései között. „Való igaz, hiszen a régi épületek új köntösbe öltöztetése erős üzenet a jelennek, és komoly állásfoglalás a város jövőjét érintően” –fogalmazott Nagy Zoltán.

 

Egy megújult környezetben mindenki jobban, hatékonyabban tudja végezni a munkáját – hangsúlyozta a Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese. „Egy csapat sikere elsősorban a szoftveren múlik, vagyis a szívekben rejlő elszántságon. Azonban korántsem mindegy, hogy milyen a hardver, azaz milyenek a mindennapi munkavégzés tárgyi feltételei. Véleményem szerint Kecskeméten a hardver megfelelő” – fogalmazott Dr. Kondra Laura.

 

A megyei kormánymegbízott emlékeztetett, hogy az osztály költözésére azért volt szükség, mert az eddigi irodáért bérleti díjat kellett fizetni a kormányhivatalnak. Kovács Ernő aláhúzta, hogy az Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály kiemelt feladatot lát el.

 

 

A Halasi úti irodaépület 1980-ban épült, és a közelmúltig, 2016-ig a szükséges karbantartási munkálatokon kívül, nem történt rajta átfogó felújítás.

 

2016-ban megindult az épület több ütemből álló revitalizációs folyamata. 2016. november – 2017. június között a KEHOP 5.2.2. pályázat keretei között megvalósult az épület energetikai korszerűsítése, melynek kivitelezési összege 165 millió forint volt.

 

2018 szeptembere és 2019 márciusa között megvalósult az épület teljes körű belső felújítása, valamint az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elhelyezéséhez szükséges belső átépítések, illetve a külső körlet rendezése. A belső felújításra a Miniszterelnökség biztosította a 200 millió forintos forrást.

 

Az épület összesen 100 munkatárs elhelyezésére alkalmas, ennyi munkaállomáshoz épült ki az infrastruktúra.

 

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)