Sikeres Pályaválasztási Kiállítást tartottak Kiskunhalason

Kiskunhalas volt a következő állomása a Jövőd a tét! elnevezésű Pályaválasztási Kiállításnak, amelyet 2019. október 17-én tartottak a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnokában.A kiállítást Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg, és köszöntötte a látogatókat.

Az én szakmám az én jövőm elnevezésű rajz- és fotópályázat díjazottjainak Kollár Péter, a Foglalkoztatási Főosztály vezetője adta át az ajándékcsomagokat.

 

A kiállításra – ahol 38 tanintézmény, illetve szervezet mutatkozott be – 11 iskolából 1018 fő érkezett, és tájékozódott a továbbtanulási lehetőségekről.
A Foglalkoztatási Szolgálat Kiskunhalas vonzáskörzetéből és a távolabb eső településekről közel 300 kisdiákot utaztatott a Kiskunhalasi helyszínre.

 

A fiatalok – a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében – mindhárom kiállításon, összesen tizennyolc helyszínen üzemlátogatáson is részt vehettek.

A kiskunhalasi céglátogatás keretében négy tanintézményből 150 fő, hét helyszínen vehetett részt: TESCO Hipermarket; Merkbau Kft.; Kiskunhalasi Semmelweis Kórház; Kamintherm Kft.; Csipke Hotel Kft.; Juhász Sándor ev.; Térváz Kft.

 

A Pályaválasztási Kiállítás zárórendezvénye 2019. október 25–26-án Kecskeméten lesz a Messzi István Sportcsarnokban.  

 

A rendezvények minden helyszínen naponta 9.00–17.00 óráig, Kecskeméten pedig szombaton 9.00–14.00 óráig látogathatók.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)