Pályaválasztási kiállítást tartottak Baján

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya immár 19. éve rendezi meg az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló Jövőd a Tét! elnevezésű pályaválasztási kiállítást.A Jövőd a Tét! rendezvénysorozat első állomása a bajai Turisztikai Központban volt 2019. október 10-én. A kiállítás reggel 9 órától várta az érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitón Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntötte a látogatókat, valamint átadta „Az én szakmám az én jövőm” rajz- és fotópályázat díjazottjainak az ajándékcsomagokat.

 

  1. 1. helyezett: Varga Viktória (Hercegszántói Horvát Tanítási nyelvű Óvoda, Általános Iskola és Kollégium)
  2. 2. helyezett: Hideg Zoé (Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola)
  3. 3. helyezett: Pálkerti Emma (Bajai Liszt Ferenc AMI)

Különdíj: Újvárosi Általános Iskola 7/a. osztály


 

A kiállításra – ahol 45 tanintézmény, szervezet mutatkozott be – 34 iskolából 1152 fő látogató érkezett, a Kormányhivatal közel nyolcszáz tanulónak biztosította a helyszínre való utaztatást.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett céglátogatásra öt tanintézményből 150 fő vett részt, nyolc helyszínen (T.E.T.T Mérnökiroda Kft., Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., Bajai Szent Rókus Kórház, Ironforg CNC Kft., Göldner Tibor, Baja Marketing Kft., Duna Hotel, Mezőfi Hidraulika).

 

A helyszínen elérhetőek voltak a foglalkoztatási szolgálat nyújtotta lehetőségek, köztük a  Foglalkozás Információs Tanácsadás, EURES tanácsadás (külföldről hazatérő munkavállalók részére munkaerő-piaci információ nyújtása, valamint biztonságos munkavállalás uniós országokban), pályaorientációs kérdőívek kitöltése.

 

A kiállítás sorozat még további két helyszínen valósul meg, Kiskunhalason 2019. október 17-én (csütörtök) a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola ad otthont az iskolák és pályaválasztó tanulók részére. A záró rendezvény helyszíne 2019. október 25-26-án (péntek, szombat) Kecskeméten lesz a Messzi István Sportcsarnokban.

 

A rendezvények minden helyszínen naponta 09–17 óráig, Kecskeméten szombaton 09–14 óráig látogathatók.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)