Nyugdíjtanácsadó napot szerveztek Kecskeméten

A Magyar Államkincstár, a német Deutsche-Rentenversicherung és az osztrák Pensionsversicherungsanstalt nyugdíjbiztosítási szerv nemzetközi együttműködés keretében rendezett nyugdíjtanácsadó napot Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

 

A magyar–német–osztrák nyugdíjtanácsadó nap 9 órakor kezdődött, ahol egy időben voltak jelen a három ország nyugdíjbiztosítási szervének képviselői, így az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphattak a nyugdíjjogosultság feltételeiről, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézési teendőkről.

 

A rendezvényt azoknak ajánlották, akik Magyarországon, Németországban és Ausztriában is dolgoztak alkalmazottként vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím alapján szereztek magyar, német és osztrák nyugdíjjogosultságot.

 

A meghirdetett rendezvényre előzetes regisztráció alapján lehetett jelentkezni. A nagy érdeklődésre való tekintettel a megadott időpontokon felül is lehetőség volt a személyesen megjelent érdeklődőknek tájékoztatást nyújtani. A regisztráltak 48 főn kívül 18-an jelentek meg.

 

A nyugdíjszakmai nap sikerességét igazolja a megjelent ügyfelek magas száma, és pozitív visszajelzése.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)