Munkavédelmi nyílt nap - a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi Ellenőrzési Osztálya a hagyományokhoz híven ismét megrendezte nyílt napját a munkabalesetben elhunyt és megrokkant munkavállalók emlékére.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően most nem egy kiemelt, munkavédelmi szempontból I. veszélyességi osztályba tartozó tevékenységhez (pl. fafeldolgozás) kapcsolódóan került sor az előadások megtartására. A csütörtökön megtartott rendezvény meghívottai a Bács-Kiskun megye területén működő vadásztársaságok, illetve az általuk foglalkoztatott hivatásos vadászok voltak. A rendezvény – melyen megjelent Kovács Ernő kormánymegbízott, valamint dr. Zombor Attila, a kormányhivatal főigazgatója is – az elmúlt évek legsikeresebbje volt: a kormányhivatal nagyelőadója is kicsinek bizonyult a meghívottak fogadására, pótszékek elhelyezésére volt szükség.

 

Labancz Attila járási hivatalvezető (Kecskemét) köszöntője után, az elhunytak emlékének adózó gyertyagyújtást követően került sor a szakmai előadások megtartására. Részletes, szinte minden tevékenységre kiterjedő áttekintést nyújtottak a Munkaügyi és Munkavédelmi Ellenőrzési Osztály szakügyintézői: beszéltek a munkáltatók jogszabályi kötelezettségeiről, a hivatásos vadászok mindennapi tevékenysége során fellépő veszélyekről, illetve részletes és kiemelten gyakorlati tájékoztatás nyújtására került sor a vonatkozó munkajogi szabályokról.

 

 

Az ellenőrzési osztály munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a következő elérhetőségeken minden munkáltató számára: 76/795-725, illetve munkavedelem-munkaugy@bacs.gov.hu.


(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)