Munkahelyteremtő támogatással kapcsolatos fórumsorozat indul

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

 

A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, melynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként idei évben megnövelt 1,7 millió forint lehet. Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatást is igényelhetnek.

 

2019. évben két ciklusra vonatkozik a felhívás, mely alapján az alábbi időszakokban nyújthatók be a pályázatok:


1. pályázati ciklus: 2019. március 18-ától 2019. április 22-ig,
2. pályázati ciklus: 2019. augusztus 1-jétől 2019. szeptember 5-ig.

 

A pályázatot a beruházás helye szerint illetékes kormányhivatal részére kell eljuttatni a Felhívás 5.3 pontjában írt ciklusok egyikében az általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás (e-Papír szolgáltatás) segítségével.


A mellékelt link tartalmazza a pályázati felhívást és a szükséges dokumentációkat.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szervezete Munkahelyteremtés 2019 címmel munkáltatói fórumsorozatot rendez a Pénzügyminisztérium által meghirdetett NFA-2019-KKV kódjelű munkahelyteremtő pályázat feltételeinek ismertetéséről, az alábbi időpontokban: