Megyei összefogás az idegenforgalom fellendítéséértBács-Kiskun az egyetlen megye az országban, amely a településeket összefogva, egységes, önálló arculattal, közös standdal lépett a nagyközönség elé az idén március 2. és 5. között megrendezett 40. Utazás Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon.


Bács-Kiskun megye 8 társkiállítóval közösen (Kecskemét, Baja, Kiskőrös, Tiszakécske, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kalocsai Érsekség, Bócsa) 72 négyzetméteren jelent meg az országos, nagyszabású rendezvényen, ahol az egyes települések az adott térséget is képviselik. Mindez jól fémjelzi azt a komoly, megyei szintű összefogást, mely a megyei önkormányzat turizmus terén tett erőfeszítéseit is jellemzi. Az egyik alapvető cél ugyanis, hogy az eddigi pontszerű fejlesztések helyett a jövőben térségi szemlélet irányítsa az idegenforgalom fellendítését.

 

A Bács-Kiskun megyei standot március 3-án Kovács Ernő, megyei kormánymegbízott is meglátogatta és pozitívan értékelte a látottakat:

Örömmel láttam, hogy Bács-Kiskun megye több településével bemutatkozott a kiállításon. Azok a települések jelentkeztek a megyei önkormányzat felhívására, akik fontosnak tartják a turizmust, az idegenforgalmat és szeretnének előrelépni. Ennek okán ragadnak meg minden alkalmat, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg őket.

Szeretnék köszönetet mondani Csáki Bélának, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, aki kollégáival megszervezte, hogy Bács-Kiskun szinte egyedül az ország többi megyéje közül be tudott itt mutatkozni.

A kormány célja továbbra is az, hogy a magyar emberek terhei csökkenjenek, illetve, hogy jobban is keressenek. Ebben az évben egy nagyon jelentős béremelés valósult meg. Szükség van arra, hogy az ország versenyképességét ezen a területen is növeljük. A fiatalok ne menjenek el külföldre dolgozni, maradjanak itthon, boldoguljanak a saját hazájukban. Ha több pénzük marad az embereknek, többet fognak költeni a hazai turizmus javára is. Válasszák az itthoni üdülést, feltöltődést, ezzel növelve a hazai vendégéjszakák számát. Ismerjék meg a hazai tájakat, közöttük a Duna-Tisza közét. Bács-Kiskun megye kis települései is sokat dolgoznak azért, hogy vonzóbbá váljanak a turisták számára, telis-tele vannak értékekkel, amelyek felfedezésre várnak. Nagyon fontos, hogy mind a hazai, mind a külföldi turisták jó hírét vigyék térségünknek.

 

szöveg: Sánta László

fotók: Csikós János