Megújult a Kormányhivatal egy újabb épülete Baján

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése című projekt keretében modernizált épületet Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Fercsák Róbert Baja Város polgármestere, valamint Kovács Ernő kormánymegbízott adta át.


 

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00020 azonosító számú projektben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal célul tűzte ki a vagyonkezelésében és használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztéseinek megvalósítását és a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedésének elősegítését.


A projekt általános célja, hogy a Kormányhivatal épületeinek energetikai felújítása maradéktalanul, és minél előbb megvalósulhasson.


A Baja, Árpád tér 7. szám alatti épület is részét képezte a projektnek, mely átadása határidőre és a vállalkozási szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően, több mint 315 millió forintból készült el.  


Az épületben a Kormányhivatal három szervezeti egysége működik. Az épület így otthont ad a Bajai Járási Hivatal kollégáinak, a Kecskeméti Járási Hivatal, valamint a Társadalombiztosítási Főosztály kihelyezett osztályainak.A teljes körű energetikai felújítás során lezajlott a homlokzati nyílászárók cseréje, a tömör homlokzati falakon Dryvit rendszerű hőszigetelés készült, nemesvakolati külső réteggel. Az ablakok parapet kialakítása szilikát falazattal épült, szálas hőszigeteléssel, acél vázra szerelt, szálcement burkolat homlokzat kialakítással. Lapostetőkön 16 cm alumínium kasírozású PIR hab táblás hőszigetelés készült, bitumenes lemez vízszigeteléssel, napelem és hőszivattyúk tartószerkezetének kialakításával.


Az elektromos energiaigény egy részének előállításához napelemek kerültek beépítésre a lapostetőn. A gáz üzemű fűtési és melegvíz ellátási rendszert, valamint a klíma rendszert elbontották, a helyére hőszivattyús VRF hűtő-fűtő rendszer került kiépítésre, a melegvíz ellátást elektromos vízmelegítők biztosítják.


A Kormányhivatal átadásban részt vevő vezetői reményüket fejezték ki, hogy a modernizált épület így még sok évig, magas színvonalon kiszolgálhatja az ügyfelek és a munkatársak igényeit.


A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)