Megújult a Foglalkoztatási Osztály Baján

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése című projekt keretében modernizált épületet 2017. február 02. napján adta át dr. Zombor Attila, a Kormányhivatal főigazgatója, dr. Szenoradszki Endre, a Bajai Járási Hivatal vezetője, és Kollár Péter, a Foglalkoztatási Főosztály vezetője.

 

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00020 azonosító számú projektben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal célul tűzte ki a vagyonkezelésében és használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztéseinek megvalósítását és a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedésének elősegítését.


A projekt általános célja, hogy a Kormányhivatal épületeinek energetikai felújítása maradéktalanul, és minél előbb megvalósulhasson.


A Bajai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épülete is részét képezi a projektnek (6500 Baja, Czirfusz Ferenc utca 13.).


A energetikai felújítás során lezajlott a homlokzati nyílászárók cseréje, az utcafronti és udvari homlokzati falakon Dryvit rendszerű hőszigetelés készült, nemesvakolati külső réteggel, a szomszédos telekhatáron álló falakon belső oldali thermopor szigetelés készült. A lapos tetőn víz és hőszigetelés, a magas tetős részen födém szigetelés készült. Gépészetileg a jelenlegi gáz üzemű fűtési és melegvíz ellátási rendszer átalakítása is megtörtént, korszerű gázüzemű kondenzációs kombikazán, és új thermoszelepes fűtőtestek beépítésével.


A Kormányhivatal átadásban részt vevő vezetői reményüket fejezték ki, hogy a modernizált épület így még sok évig, magas színvonalon kiszolgálhatja az ügyfelek és a munkatársak igényeit.

 

                                                                                      

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)