Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács

A február 10-i kecskeméti tanácskozáson az örökségvédelem témájában egy engedélyezési és egy bejelentési dokumentációt tárgyaltak meg.
2021. január 1-jével jelentősen bővült a területi tervtanács feladatköre. Ez a szakmai tanácsadó, véleményező testület a településtervezésben vagy az építészeti-műszaki tervezésben, valamint az örökségvédelem területén kiemelkedő, magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező tagokból és elnökből áll. A Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács elnöke Szabó Anita állami főépítész. A tervtanáccsal kapcsolatos kérdésekben készséggel áll rendelkezésre.

A tervtanács elsősorban a tervezőnek és a beruházónak nyújt a tervezés szakaszában szakmai segítséget a jogszabályban meghatározott esetekben: egyes országos védelem alatt álló építményeket és területeket érintő örökségvédelmi eljárásokat megelőzően, valamint a településrendezési eszközök készítése során. A tervtanácshoz benyújtandó dokumentációról adatlap kitöltése szükséges, mely tartalmazza a dokumentáció, a tervező, a beruházó és az önkormányzat adatait is. Az adatlap IDE kattintva érhető el.


 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)