Megnyílt a soltvadkerti kormányablak

Új kormányablak nyitotta meg kaput Soltvadkerten 2018. március 26-án, annak az átadás sorozat részeként, amelynek eredményéül 3 újabb kormányablak nyílik a Bács-Kiskunban. A soltvadkertivel együtt, jelenleg már 16 kormányablak működik a megyében.A soltvadkerti kormányablak átadásában részt vett Font Sándor, és dr. Kerényi János, a térség országgyűlési képviselői, Lehoczki Ferenc, Soltvadkert Város polgármestere és Kovács Ernő a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.


 

Az új kormányablakok a soltvadkerti, keceli és lajosmizsei okmányirodák helyett, az év végéig folyamatosan nyílnak meg.  Az országgyűlési képviselők jelezték, hogy erre igény van a térségeikben. Közös erővel az állam és az önkormányzatok az ottani okmányirodákat kormányablakokká alakítja át. Ez komoly előrelépés lesz a három említett városban és a vonzáskörzetükben. – mondta átadó beszédében Kovács Ernő kormánymegbízott. A kormányablakokban intézhető ügyek száma mára közelít az 1600-hoz, ez a szám 2014-ben az első kormányablakok megnyitásakor még csak 250 volt.  Az ügyek intézése során már nem kell az ügyfeleknek a „hivatali labirintusokban” bolyonganiuk, elég felkeresni a kormányablakot, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellet egy helyen intézhetik az ügyeiket, vagy ha az adott ügy még nem intézhető a kormányablaknál, világos útbaigazítást kaphatnak. Ténylegesen megvalósul az egyablakos ügyintézés.

 

 

Kovács Ernő köszönetet mondott az önkormányzatnak, a tervezőknek, a kivitelezőknek, a soltvadkerti kormányablak munkatársainak szakszerű munkájukért és az ünnepségen közreműködőknek.

 

 

Az átadás sorozat a keceli kormányablak megnyitásával folytatódik.

 

 (Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal)