Kecskeméten épül a pénzügyi tudatosság hálózata

Együttműködési megállapodást kötött 2020. január 17-én az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal – a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében – a Magyar Pénzügyi–Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) kecskeméti rendezvényén.

Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke hangsúlyozta: tennünk kell annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, azok hasznosítható tudásként jelenjenek meg a mindennapokban. Az ÁSZ elnöke korábban Miskolcon, Debrecenben és Salgótarjánban írt alá együttműködési megállapodást a megyei kormánymegbízottal, a következő hónapokban pedig további partnerségi szerződéseket szeretne kötni.


Az Állami Számvevőszék az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését. Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta az ÁSZ ez irányú tevékenységét, törekvéseit.


Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektjének legújabb területe az együttműködési háló kialakítása a megyei kormányhivatalokkal. Ennek keretében az ÁSZ tájékoztató anyagai, az online és közösségi médiaplatformokon elérhető animációs kisfilmjei a kormányhivatalok ügyféltereiben is elérhetőek lesznek, Miskolc, Debrecen és Salgótarján után már Kecskeméten is.


A rendezvényen Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke rámutatott: szükséges a pénzügyi tudatosság fejlesztése, ugyanakkor nem elégséges csupán az iskolások szemléletformálására hagyatkozni. Szükség van a felnőtt korosztály pénzügyekhez kapcsolódó, gazdálkodási tudásának és tudatosságának fejlesztésére is – tette hozzá. Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje, illetve a megyei kormányhivatalokkal megszülető együttműködési megállapodások ehhez járulnak hozzá – hangsúlyozta Domokos László.(Állami Számvevőszék)