Jövőd a tét! - Pályaválasztási kiállítás 2017!

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Pályaválasztási Kiállítást, melyre a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulókat, pedagógusokat és a kedves szülőket várják.

 

 

Az idei év újdonsága, hogy az iskolák csoportosan előzetes regisztráció alapján látogathatják a kiállítást, melynek célja a látogatók egyenletes eloszlása    A rendezvény súlyát mutatja, hogy a Kiállítás fővédnökei országgyűlési képviselők, Dr. Zombor Gábor, Dr. Salacz László és Zsigó Róbert személyében.  A kiállítás sorozat három helyszínen kerül megrendezésre. 2017. október 27-28-án (pénteken és szombaton) Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban (Kecskemét (Olimpia u. 1/a) kezdődik a nyitórendezvénnyel, majd Kalocsán 2017. november 7-én (kedden) a Városi Sportcsarnok ad otthont az iskolák és pályaválasztó tanulók részére. A záró rendezvény helyszíne 2017. november 14-én (kedden) Baján a Turisztikai Központ (Baja, Petőfi sziget, Március 15. sétány.) lesz.


A „JÖVŐD A TÉT!” kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel valamint duális partnereikkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól és   élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a „Tanulj szakmát” tájékoztatón való részvételre és üzemlátogatásra is lesz lehetőségük az érdeklődő fiataloknak. A helyszínen elérhetőek a foglalkoztatási szolgálat nyújtotta lehetőségek, mint: Foglalkozás Információs Tanácsadás, EURES tanácsadás (külföldről hazatérő munkavállalók részére munkaerő-piaci információ nyújtása, valamint biztonságos munkavállalás uniós országokban), pályaorientációs kérdőívek kitöltése, továbbá lehetőség van megismerkedni a http://eletpalya.munka.hu  – internet alapú pályainformációs honlappal.


A rendezvények minden helyszínen naponta 09.00-17.00 óráig, Kecskeméten, szombaton 09.00-14.00 óráig látogathatók.

 

 

 


(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)