Európai Munkáltatói Napokat tartottak Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 2019. október 14. és 18. között ismét nagyszabású rendezvény-sorozattal csatlakozott az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának Európai Munkáltatói Napok elnevezésű magyarországi kampányához.

 

A GINOP 5.1.1-15-2015-00001 számú, Út a munkaerőpiacra elnevezésű program keretében megvalósított esemény-sorozaton 202 fő vett részt és 82 munkáltatói partnert vontak be sikeresen. A fókuszban a megyei munkáltatói együttműködések fejlesztése, új partneri kapcsolatok kialakítása állt. Az Európai Munkáltatói Napok további célkitűzése volt a cégek és vállalkozások számára nyújtott szolgáltatások fejlesztése, az üres álláshelyek felderítése, a munkavállalók és a munkáltatók hatékonyabb egymásra találásának elősegítése és az országos szintű munkaerőpiaci reform láthatóságának növelése és ezen program bevezetésével járó átalakulás produktív elindulásának támogatása.

 

 

 

A Kormányhivatal munkatársai a GINOP 5.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” és a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 „Ifjúsági Garancia” programban elérhető foglalkoztatási támogatásokról, szolgáltatásokról és az együttműködési lehetőségekről is tájékoztatták a megjelent munkáltatói képviselőket. 

A hatékonyság és a szakmai partnerségek generálásának elősegítésére Bács-Kiskun megye 6 településének foglalkoztatási osztálya közül Kecskemét, Baja, Kalocsa, Bácsalmás, Kiskunmajsa és Tiszakécske adott otthont a munkáltatói fórumoknak, kerekasztal beszélgetéseknek és állásbörzének.


 

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)