Európai Munkáltatói Napok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 2018. november 6-a és 8-a között az országos „Európai Munkáltatói Napok” kampány keretében fórumsorozatot tartott a megye 3 járásában.

 

 

 

A rendezvények kerekasztal beszélgetések formájában valósultak meg, melynek legfőbb célkitűzése a munkáltatók és a foglalkoztatási szolgálat közötti kapcsolat szorosabbá tétele, új együttműködési formák kialakítása, a vállalati kapcsolattartás minőségi javítása és a kialakított együttműködések, valamint a feltárt álláshelyek számának növelése.


 

Az egyeztetések keretében bemutatásra kerültek a GINOP 5.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” és a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 „Ifjúsági Garancia” című programok valamint egyéb Uniós és hazai forrású támogatási lehetőségek is napirenden voltak.

 

 

 

Ezen felül lehetőség nyílt a munkáltatók igényeinek feltérképezésére is, hiszen elmondható, hogy nyitottan álltak a rendezvényekhez, és igyekeztek tájékoztatni a foglalkoztatási szolgálat munkatársait jelenlegi helyzetükről, esetleges kérdéseikkel, problémáikkal bizalommal fordulhattak kollégáinkhoz.


 

A kerekasztal beszélgetések 3 helyszínen valósultak meg: Jánoshalma, Kalocsa és Baja, ahol közel 50 résztvevő részvételével történtek egyeztetések, elősegítve ezzel a térség munkaerő-piaci helyzetének javítását.(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)