Élni kell a munkalehetőséggel

Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja nyilatkozott a kecskeméti Mercedes-Benz gyár karriertúrájának tiszakécskei rendezvényén.A tiszakécskei járásban kifejezetten alacsony a munkanélküliség aránya, így a Mercedes-Benz gyár szervezőinek és a tiszakécskei foglalkoztatási osztály munkatársainak is komoly feladat volt a toborzó rendezvényre sok érdeklődőt toborozni.


"A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán negyedéves bontásban készülnek mérlegek a munkanélküliség arányairól a megyénkben. Nagy örömmel látom, hogy a tiszakécskei járás mindig benne van az első háromban. Sokszor mi vezetjük ezt a listát, a kiskunfélegyházi és a kecskeméti járás foglalja el általában még a ,,dobogós” helyeket a tizenegy járás versenyében. Örülök neki, hogy ebben a térségben élünk, s annak is, hogy sokaknak van bejelentett munkahelye, megbecsülik a munkáját és tisztességes jövedelmet visz haza. Az, hogy valakinek bejelentett munkahelye legyen az rendkívül lényeges, hiszen mind az egészségpénztár, mind a nyugdíj szempontjából nem mindegy, hogy tisztességesen jártak-e el a munkaadók. Lényeges, hogy a keresetének a száz százalékával jelentsék be a munkavállalókat. Nagyon kell ezért küzdenünk, hiszen a közterhek (adók, járulékok) csak akkor csökkenhetnek, hogyha nem kevesen fizetnek sokat, hanem sokan fizetnek keveset."- mondta Kovács Ernő.A kecskeméti Mercedes-Benz gyár is azok közé a munkaadók közé tartozik, akik stabil, bejelentett munkahelyeket tudnak biztosítani. Mi a véleménye erről a rendkívül jelentős cégről?


A Mercedes-Benz kecskeméti gyára közel van Tiszakécskéhez és a munkába járás is könnyen megoldható. Emellett olyan kedvezményeket tudnak felmutatni a munkavállalók felé, amelyek kifejezetten nagy előnyökkel járnak. Az biztos, hogy keményen és rendkívül nagy odafigyeléssel kell végezni az ottani munkát. A Mercedes komoly világmárka, ezek az autók bárhol eladhatóak, s ezt a magas minőséget biztosítani kell.


Örömmel hallottam, amikor a Mercedes igazgatója egy vezetői megbeszélésen azt mondta, hogy a magyar szakemberek, gyári munkások nagyon magas színvonalon végzik ezt a munkát, s ilyet sem Amerikában, sem Ázsiában nem látott. Ez nekem magyar embernek nagyon jól esett. Ha ebben a munkában minél több tiszakécskei vagy környékbeli ember lesz attól még boldogabb leszek, hiszen az is öröm, hogy nekik biztos munkahelyük van, a családjukat el tudják tartani. Örömmel láttam ezen a napon, hogy sokan érdeklődtek a Mercedes-Benz gyár által kínált munkahelyek iránt.


A Balogh Tészta Zrt. tiszakécskei gyárát az elmúlt időszakban adták át. Itt, saját településünkön is újabb munkahelyek létrejöttének örülhettünk. Milyen jelentőséggel bír ez a beruházás?


Hála Istennek, nemcsak Kecskeméten vannak olyan jelentős cégek, amelyek előtt komoly fejlődési lehetőség van. Balogh László vezérigazgató úr a gyár beindítását követően is arra készül, hogy itt nem fog megállni a bővítésekkel. További gyártósorok beindítására is van lehetőség a cégnél, s Balogh László azon dolgozik, hogy újabb külföldi piacokat találjon a vállalatnak.


Emellett ha megvalósul a liszt előállításának helybeni lehetősége további munkahelyek születhetnek. Ezzel a biztonságos, folyamatos termelés is még inkább stabillá válik. A vezérigazgató úr a folyamatos fejlesztés híve, s nekünk vezetőknek az a dolgunk, hogy az ilyen embereket segítsük, s a kécskei lakosokat munkához jutassuk.A Balogh Tészta Zrt. tiszakécskei gyárának átadásán Magyarország miniszterelnöke is tiszteletét tette, s elismerően szólt településünkről és annak fejlődéséről. Hogyan élte meg ezeket az országos nyilvánosság előtt elhangzott elnöki gondolatokat?


Nagyon örülök neki, hogy a miniszterelnök úr, látja és tudja, hogy ebben a térségben milyen szorgalmas és tisztességes emberek élnek, hogy mennyire komoly munka van a fejlődés mögött. Saját erőből, hitelek nélkül fejlődött városunk.


Folyamatosan újultak meg intézményeink az elmúlt években, épült-szépült a város az én polgármesterségem alatt s Tóth János vezetése alatt is tovább fejlődik. Egy forint állami támogatást nem kellett kifizetni a kécskei hitelek után, s erre minden itt élő büszke lehet.


(forrás:Kécske Krónika)