Átadásra került a Kunszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épülete

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00020 azonosító számú, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése című projekt keretében a megyében másodikként 2017. február 07-én került átadásra a Kunszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya.

 

Az ünnepélyes épület átadón köszöntőt mondott Kovács Ernő kormánymegbízott, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és dr. Kelő Johanna járási hivatalvezető. Mindkannyian reményüket fejezték ki, hogy a modernizált épület így még sok évig, magas színvonalon kiszolgálhatja az ügyfelek, a munkatársak, és rajtuk keresztül közvetve a térség érdekeit, igényeit is.

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00020 azonosító számú projektben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal célul tűzte ki a vagyonkezelésében és használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztéseinek megvalósítását és a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedésének elősegítését.

A projekt általános célja, hogy a Kormányhivatal épületeinek energetikai felújítása maradéktalanul, és minél előbb megvalósulhasson.

A energetikai felújítás során lezajlott a homlokzati nyílászárók cseréje, az utcafronti és udvari homlokzati falakon Dryvit rendszerű hőszigetelés készült, nemesvakolati külső réteggel, a szomszédos telekhatáron álló falakon belső oldali thermopor szigetelés készült. A lapos tetőn víz és hőszigetelés, a magas tetős részen födém szigetelés készült. Az épület fűtési rendszerének megtartása mellett, a fűtőtestekre thermoszelep került beépítésre, a hőtermelő berendezés pedig korszerű, kondenzációs gázkazánra lett cserélve.

 

                                                                                      

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)