A különleges ellátást igénylő gyermekeket segítette a Coop

Csaknem 90 tonnányi élelmiszert adományozott a Coop Segély Alapítvány és a Co-op Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermekeknek, akik közül Bács-Kiskun megyében 787 fő részesült a támogatásban.

 


A megyei szociális ellátórendszert összesen 25 millió forint értékű adománnyal támogatta a Coop kezdeményezése, az adomány átvétele alkalmából Bács-Kiskun elöljárói köszönték meg a segítséget.

 

A rendezvényt Vágóné Balla Eszter, a Co-op Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja nyitotta meg, majd beszédet mondott Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere, aki köszönetet mondott azért, hogy a társadalmi felelősségvállalást erősítik Kecskeméten. A köszöntőt folytatta dr. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója, Kovács Andrásné Éva, a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője és Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója.


Dr. Havassy Sándor kifejtette, hogy mennyire fontos, aki teheti, segítsen az arra rászorulókon, ezt próbálja meg megtenni a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is, ahol a kormányhivatali dolgozók által összegyűjtött élelmiszerek, ruhák és játékok kerülnek adományozásra minden évben.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)