A közigazgatási bürokráciacsökkentés folytatásaként 2017. július 1-jétől a Kormányablak ügyköreiben bekövetkező főbb változások

2017. július 1-jétől

  1. A lakcímbejelentés bármely járási hivatalnál teljesíthető, ugyanakkor a jegyző illetékességi köre változatlanul marad.
  2. A külföldön élő magyar állampolgár magyarországi tartózkodási helyét valamint a magyarországi letelepedés szándékával külföldről hazatérő magyar állampolgár lakcímét bármely járási hivatalnál bejelentheti.
  3. Az ország területére kiterjedő illetékességgel a járási hivatal hatáskörébe tartozik, azaz bármely járási hivatalnál kérhető:

-          a „P” és „Z” jelű ideiglenes rendszámtábla kiadása,

-          a külön jogszabályban meghatározott közúti közlekedési szolgáltatást végző járműre a sárga vagy világoszöld színű rendszámtábla kiadása, valamint ezen járművek üzemeltetési jellegével, annak változásával, üzembentartói és tulajdonjogának változásával  kapcsolatos feladatok ellátása

  1. Az elveszett, eltulajdonított, megsemmisült törzskönyv pótlásakor nem kell megvárni a sorszámának a Hivatalos Értesítőben való közzétételét és a közzétételt követő napot sem, a törzskönyv azonnal pótolható.


(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)