A Családvédelmi Szolgálat szolgáltatásai

A Családvédelmi Szolgálatoknál igénybe vehető ellátások:
 
I. Családtervezési tanácsadás
II. Ifjúsági tanácsadás
III. Terhességmegszakítás
Tanácsadás súlyos válságban lévő, a terhesség­megszakítás gondolatával foglalkozó párok (nők) részére – Kötelező tanácsadás.
 
Ezen a tanácsadáson az ide fordulók meghallgatásra, megnyugtatásra, támogatásra, információra számíthatnak annak érdekében, hogy a válsághelyzet megoldására pszichés, orvosi, szociális és egyéb támogatási lehetőségeket találjunk. A Családvédelmi Szolgálathoz fordulók nyugodt körülmények között átgondolhatják a helyzetet, a válságot előidéző tényezőket és azok megoldásának lehetőségeit. Ennek érdekében tájékoztatást kapnak a támogatást nyújtó állami és civil szervezetekről, a rászorultságtól függő pénzbeli, természetbeni és a gyermekek után járó ellátásokról és az örökbeadás lehetőségéről.
A tanácsadás minimum kétszeri megjelenést igényel, melyre – ha lehet – az anya és az apa együtt jöjjön el.

 

 

A döntés megfontolásához az alábbi tájékoztató anyagok szolgálhatnak segítségül:

 

 

 

Az első tanácsadást követően a terhességmegszakítási szándék fenntartása esetén a második alkalommal személyes megjelenés szükséges. Fontos, hogy – az előjegyzéshez igazodva – a tanácsadásra pontosan, illetve csak az érintett személy, kiskorú kérelmező esetén az érintett személy és annak törvényes képviselője érkezzen.

 

Amennyiben náthásak, köhögnek (légúti panaszaik vannak) feltétlenül viseljenek szájmaszkot!

 

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)