Kormányablak Osztály

 


Az ügykatalógust ide kattintva érheti el.

 Kuszentmiklósi KAB

Vezető:       Kancsár Krisztina

Cím:           6090 Kunszentmiklós, Kálvin tér 6.

Telefon:      76/795-557; 06-70/436-2918

E-mail:        kormanyablak.kunszentmiklos@bacs.gov.hu

Hivatali Kapu:  JH03KUNSZE     KRID: 213471125

 

- - - - - - - - - -

 

  A sorban állás elkerülését segíti a Kormányablak nevű mobilalkalmazás, amely térképen jeleníti meg az ország valamennyi kormányablakát és tájékoztatást ad arról, hogy a kiválasztott ügytípusban mennyi a várható várakozási idő a közelben lévő ügyfélszolgálatokon. Az applikácó hasznos új funkciója a sorszám szkennelés, ami lehetővé teszi, hogy a telefonunk kamerájával beolvassuk a kormányablakban kapott sorszámunkat és személyes értesítést kapjunk, mielőtt sorra kerülünk – így nem kell egyfolytában a sorszámkijelzőt figyelnünk, várakozhatunk az ügyféltéren kívül, vagy akár megihatunk egy kávét a közelben. A kényelmes és rugalmas ügyintézést segítő alkalmazás ingyenesen letölthető Google Play áruházból, valamint az App Store-ból.

 A gördülékeny ügyintézés és a várakozási idő csökkentése érdekében célszerű továbbra is időpontot foglalni – fontos változás, hogy az online időpontfoglaló rendszer használatához ismét szükséges az Ügyfélkapus azonosítás. Természetesen a 0-24/7 ingyenesen hívható 1818-as számon a telefonos időpontfoglaláshoz továbbra sem szükséges regisztráció.

 A kormányablakkal, okmányirodával nem rendelkező településeken lakók ügyintézését segítik az újból munkába álló Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok. Az egyre népszerűbb „kormányablakbuszokban” a – veszélyhelyzet ideje alatt – lejárt okmányok cseréje mellett számos ügytípusban van lehetőség az ügyintézésre, a különböző hatósági ügyek megindításra (kérelmek továbbítás céljából történő benyújtására), valamint az ezekhez kapcsolódó általános tájékozódásra.

 Mielőtt elindulnánk, érdemes ellátogatni a megújult magyarorszag.hu oldalra, ahol a leggyakoribb ügytípusokhoz részletes tudnivalókat, illetve  – az ügyfélszolgálatok személyes felkeresése helyett – már számos ügyben online ügyintézési lehetőséget is találhatunk, amelyekhez már az arcképes azonosítást is használhatjuk.

 

Az ügyfélfogadás rendje az alábbi linken érhető el:
kormanyablak.hu

 

Illetékességi területe

Országos illetékességű, kivéve a lakcímváltozást. Ennek illetékességi területe megegyezik a járási hivatal illetékességi területével (Apostag,Dunaegyháza,Dunavecse,Kunadacs,Kunpeszér, Kunszentmiklós, Szabadszállás, Szalkszentmárton,Tass)

 

Főbb feladatok, tevékenységek

Személyi okmány és gépjármű ügyintézési feladatok:

- személyazonosító igazolványok adat felvételezése, ideiglenes személyazonosító igazolványok kiadása, lakcímváltozások átvezetése, lakcímkártya készítése, adatszolgáltatás,

- útlevél ügyintézés,

- egyéni vállalkozói igazolvány kiadása, elektronikus úton érkezett bejelentések feldolgozása, továbbítása, szakszerű tájékoztatása, a vállalkozások jogszerű végzéséhez szükséges képesítések meglétének ellenőrzése,

- mozgásában korlátozott személyek parkolási igazolványának kiadása,

- járművezetésre jogosító okmányok: vezetői engedélyek adat felvételezése, nemzetközi vezetői engedélyek kiadása,

- jármű igazgatási ügyintézés vonatkozásában: tulajdon jogváltozás átvezetése, üzembentartói jog bejegyzése, járműeladások bejelentésének fogadása, ideiglenes és végleges kivonás, okmányok kiadása, pótlása; kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hiánya és hatóságok általi jármű lefoglalások miatti eljárások lefolytatása,

- a Nemzeti Egység Kártyarendszer specifikációjának megfelelő igazolványokhoz (oktatási igazolvány, diákigazolvány, oktatói igazolvány, polgárőr igazolvány, vitorláshajó vezető igazolvány) személyazonosítás, adat felvételezés, adatlap kiadás,

- ügyfélkapu regisztrációs eljárás lefolytatása, adatlap kiadás.

 

Kormányablakos ügyintézés: 06 (76) 795-548

A kormányablakban hatósági ügyek, valamint további kiegészítő szolgáltatások intézhetőek.

  • Egészségügyi vonatkozású ügyek
  • Szociális és családtámogatási ügyek
  • Kereskedelmi és szolgáltatási ügyek
  • Építésügyi és vállalkozási ügyek
  • TAJ-kártya, Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylése
  • Közhiteles ingatlan-nyilvántartásból adatszolgáltatás (papír alapú tulajdoni lap másolat; ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisból kiadott hiteles térképmásolat.

Részletes tájékoztatás a http://kormanyablak.hu/hu/feladatkorok internetes felületen.

 

 Ügyintézők és feladatkörök

 

Ügyintéző

Telefoszám

Feladatkörök

Petrovics Erika

ügyintéző

76/795-549 Gépjármű ügyintézés, Vezetői engedély, Ügyfélkapu regisztráció; Személyazonosító igazolvány, Lakcímbejelentés, Lakcímigazolvány, Útlevél, NEK adatlap,

Paskó Mónika

ügyintéző

76/795-549

Személyazonosító igazolvány, Lakcímbejelentés, Lakcímigazolvány, Útlevél, NEK adatlap, Vezetői engedély, Ügyfélkapu regisztráció;

Árgyelán Hajnalka

Fórizsné Dani Kitti

ügyintéző

ügyintéző

76/795-548

76/795-548

Kormányablak, Egyéni vállalkozás; Ügyfélkapu regisztráció

Kormányablak, Mozgáskorlátozottak Parkolási igazolványa; Ügyfélkapu regisztráció

Siposné Sáfár Valéria

Kovácsné Nagy Dóra

Varga Petra

ügyintéző


76/795-289

76/795-288


Gépjármű ügyintézés, Ügyfélkapu regisztráció

 Kunszentmiklósi Kormányablak – NAV ügyfélszolgálat

Cím: Kunszentmiklós, Kálvin tér 6.

     Hétfő:             8:00-12:00

     Kedd:             ZÁRVA

     Szerda:           ZÁRVA

     Csütörtök:      ZÁRVA

     Péntek:           8:00-12:00

 

A Kormányablakban ügyintézésre a helyben lévő ügyfélhívón keresztül napi sorszám húzásával, vagy időpontfoglalás alapján van lehetőség. 

Időpontfoglalás nem szükséges, sorszámhúzó, ügyfélhívó berendezéssel várjuk ügyfeleinket.
Igény esetén időpont egyeztetés lehetséges:
Telefonon: 06-76/795-548
Interneten: https://idopontfoglalo.kh.gov.hu felületén, ügyfélkapun bejelentkezve, az "Időpontfoglalás" cím alatt. Elérhető a bkmkh.hu és a http://www.nyilvantarto.hu/hu/oik (kormányablak és okmányiroda kereső) weboldalakról is.

*******

Tájékoztatjuk, hogy a BM létrehozta saját elektronikus felületét, a Webes Ügysegédet, amelyen keresztül bizonyos ügytípusok személyes megjelenés nélkül intézhetőek. Elérhetősége: https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/. Ennek feltétele az Ügyfélkapuval rendelkezés, melyet bármelyik Kormányablakban megnyithat.

Értesítjük az Egyéni Vállalkozókat, hogy 2018. január 1. napjától elektronikus kapcsolattartásra kötelezettek, melyet ügyfélkapun keresztül, e-Papíron tehetnek meg.

Felhívjuk figyelmét az Ön ügyintézését segítő új, ingyenes szolgáltatásainkra, melyekkel tovább egyszerűsítheti, gyorsíthatja ügyei intézését.

Elérhetővé vált a telefonon történő személyazonosítás a Részleges Kódú Telefonos Azonosítás (RKTA) keretében, mely segítségével telefonon keresztül is lehetősége nyílik az ügyintézésre.

Meghatalmazásait, ügyintézéssel kapcsolatos rendelkezései közhiteles módon létrehozhatja és tárolhatja a Rendelkezés Nyilvántartásban (RNy), így nem kell azokat papír alapon bemutatni ügyei intézésekor.

A közigazgatás iránti bizalmát erősítendő, Időszaki Értesítést kérhet az Ön nevében indított, Önnel kapcsolatos ügyintézésekről e-mail formában az Ön által meghatározott e-mail címekre.

A szolgáltatások kapcsán részletes információért keresse a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalat, vagy látogasson el a http://nyilvantarto.hu/Rendelkezes/ oldalra.

Reméljük, hogy szolgáltatásainkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Ön kényelmesebben intézhesse hivatalos ügyeit.

 

Ügykatalógus
Kunszentmiklósi Járási Hivatal Kormányablak Osztály Kunszentmiklósi KAB
6090 Kunszentmiklós, Kálvin tér 6. Googlemaps
Ügyleírás Elérhetőség

Azonnal intézhető ügyek:
- NEK adatlap
- ügyfélkapu regisztráció
- adatszolgáltatás
- adatletiltás

76/795-548

Okmánykiállítás:
- személyazonosító igazolvány
- lakcímigazolvány
- vezetői engedély
- útlevél
- parkolási igazolvány
- egyéni vállalkozói igazolvány

76/795-548
76/795-549

Vezetői engedély ügyintézés:
- vezetői engedély ügyintézés
- járművezetők előéleti pontjai

76/795-548
76/795-549
Gépjármű ügyintézés:
- gépjármű ügyek
- származás ellenőrzés
76/795-288
76/795-289

Kormányablak ügyintézés:

76/795-548