Tájékoztatás áldozatvédelmi tevékenységről

A Kunszentmiklósi Járási Hivatal áldozatsegítéssel foglalkozó két munkatársa, dr. Felkert-Vér Irén és Mikusné Kecskés Ilona, valamint hatósági és gyámügyi osztályvezetője dr. Mizsei Erzsébet részt vett 2017. május 10. napján 10.00 órától a Varga Domokos Művelődési Központban tartott, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság által szervezett „Házhoz megyünk” elnevezésű rendezvényen. Ennek keretében kerékpár regisztráció, drogprevenció, internetbiztonság, vagyonvédelem, áldozatvédelem, családon belüli erőszak témakörökben kaphattak tájékoztatást az érdeklődők. Hivatalunk munkatársai rövid előadás keretében tájékoztatták a résztvevőket az áldozatvédelemről, az áldozatsegítésről, melyhez kapcsolódóan kvízkérdéseket válaszolhattak meg a hallgatók.

 áldozatv.

2017. május 29. napján a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon megtartásra került a Police Café elnevezésű rendezvény, melynek témája az idősek városi, valamint külterületi védelme volt. A Kunszentmiklósi Járási Hivatalt dr. Mizsei Erzsébet képviselte.

 

Áldozatsegítéssel foglalkozó két munkatársunk, dr. Felkert-Vér Irén és Mikusné Kecskés Ilona 2017. május 31-én részt vett az elsősorban idősek gondozásával foglalkozó Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálata ülésén. Kollégáink az áldozatvédelemről tájékozatták a szerv munkatársait azzal a céllal, hogy tolmácsolják a gondozottak felé – áldozattá válásuk esetére –a Járási Hivatalhoz való fordulás lehetőségét.

 áldozatvédelmi tev.

                                                                                                           Kunszentmiklósi Járási Hivatal