Sikeres volt az Őszi Szakmai Nap

A Kunszentmiklósi Járási Gyámhivatal nagy érdeklődés mellett, 39 fő részvételével, 2014.10.08. napján tartotta Őszi Szakmai Napját a Kunszentmiklósi Járási Hivatal illetékességi területén dolgozó Védőnői Szolgálatok védőnői, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok családgondozói közreműködésével.

Szakmai nap_02

 

Dr. Kelő Johanna, a Kunszentmiklósi Járási Hivatal Hivatalvezetője köszöntő beszédjében méltató szavakkal és virágcsokorral köszönte meg a járás területén, a gyámhivatal irányában is kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, példamutató elhivatottsággal dolgozó szakembereknek az eddigi közös munkát: Vizi Istvánné a KESZI Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének és Boczek Éva körzeti védőnőnek.

Szakmai nap_01

Pappné Fűrész Éva a gyámhivatal vezetője előadásában az új Ptk. tükrében a családi jogállás rendezésének lehetőségeit mutatta be.

 

A Szakmai Napunkon a válsághelyzetben lévő várandós anya válsághelyzetének megsegítésével kapcsolatosan Stomfoliné Józsa Piroska családgondozó és Szűcs Albertné védőnő esetbemutatását, esettanulmányát hallgattuk meg.

A BKMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől Vásárhelyi Erzsébet vezető védőnő elfogadta Gyámhivatalunk meghívását és a „Védőnői Szolgálat feladatai, lehetőségei a Magyarországon tartózkodó külföldi kiskorúakkal kapcsolatos egészségügyi ellátásokról” címmel tartott nagyszerű előadást.

Végezetül Nagyné Petővári Terézia védőnő a fenti előadást gyakorlati tapasztalatokkal tette egésszé. A védőnő beszámolt arról, hogy Dunavecse területén a külföldi kiskorúak vonatkozásában sikeres az egészségügyi ellátás megszervezése.

 

Pappné Fűrész Éva

járási gyámhivatal vezető