Kitüntetések a Polgári Védelem Napja alkalmából

 

Kitüntetés_01A hagyományoknak megfelelően idén is megünnepelte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a polgári védelem nemzetközi világnapját. Ezúttal is többen vehettek át elismerést az országos főigazgatótól.

A szokásoktól eltérő módon azonban, most nem a hivatásos állomány tagjai, hanem a közigazgatásban dolgozó polgári védelmi tevékenységet is végző szereplők, valamint a karitatív és az önkéntes szervezetekben tevékenykedők részesültek dicséretben a megyei katasztrófavédelmi igazgató javaslatára.

Kitüntetés_02

A katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Polgári Védelem Napja alkalmából Dr. Bakondi György Főigazgató ajándéktárgyat adományozott Dr. Kelő Johannának, a Kunszentmiklósi Járási Hivatal hivatalvezetőjének, a Helyi Védelmi Bizottság elnökének.

A Járási Hivatal 2013. évi célkitűzési között szerepelt a Helyi Védelmi Bizottság új szervezeti struktúrában történő megalakítása, támaszkodva a meglévő tapasztalatokra, de megtalálva az új rendszerben lévő lehetőségeket.

Az éppen csak megalakult HVB elé nagy kihívást állított a Dunán levonuló árhullám. A védekezést több nagy tudású, széles tapasztalatokkal rendelkező szakember segítette. Köszönet illeti az települések polgármestereit, hivatali dolgozóit, az önkormányzati tűzoltókat, polgárőröket, a rendőri állományt, akik segítsége példaértékű volt.

2013. évben a megyében elsőként a Kunszentmiklósi járásban alakult meg a NOÉ járási mentőcsoport, amely decemberben már megtartotta rendszerbeállító gyakorlatát Szalkszentmártonban. A mentőcsoport elsődleges feladata lesz, hogy a járást leginkább veszélyeztető bel - és árvíz probléma esetén elsőként nyújtson szakszerű támogatást és segítséget a katasztrófa elhárításában.

Fotó: Jóri András BM OKF