KAB megnyitó

2015. október 30. napján Kunszentmiklós Járásban is, a székhely településen megnyílt a Kormányablak. A megnyitó ünnepségen résztvevő Kis Miklós Zsolt államtitkár, Kovács Ernő kormánymegbízott, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Lesi Árpád polgármester ünnepi köszöntőjükben valamennyien hangsúlyozták, hogy az infrastruktúra fejlesztésével az államigazgatás könnyebben elérhetővé válik az állampolgárok számára: az új típusú, integrált ügyfélfogadási térben mintegy 423 típusú ügyben kezdeményezhetnek a jövőben eljárást az ügyfelek.

Szalag átvágás

Dr. Kelő Johanna járási hivatalvezető tájékoztatja a lakosságot arról, hogy a 2015. november 1. napjától a Kunszentmiklós Kormányablak országos hatáskörrel látja el feladatait. Nyolc munkaállomás várja az ügyfeleket megújult környezetben, módosított, meghosszabbított ügyfélszolgálattal minden hétfőn és csütörtökön. A hét további napjain kollégáink a megszokott időben fogadják ügyfeleiket. A legjelentősebb változás a lakosság számára, hogy már nemcsak okmányirodai feladatkörrel működik a Kormányablak, hanem új, helyben intézhető ügycsoportokkal bővült a szolgáltatási paletta, pl. : a családtámogatások (GYES, GYET, anyasági támogatás stb.), a nyugdíj-ügyek, az egészségbiztosítási ügyek (TAJ-kártya, EU-s TAJ-kártya-igénylés, -pótlás), a hiteles tulajdonilap-igénylés is elérhető vált.

A KAB munkatársai szinte a járási hivatalok fennállása óta készülnek a feladat ellátására, így jól képzett, nagy szakmai tudással rendelkező szakemberek fogják az ügyeket intézni, bízva abban, hogy elégedett ügyfeleik azonnal érzékelni fogják a változásokat.

A járásban működő két okmányiroda a korábbi ügyfélfogadási rendben működik.