Telefonon is igényelhető erkölcsi bizonyítvány

Tájékoztató erkölcsi bizonyítvány telefonon történő igényléséről

2016. december 1-től telefonon is igényelhető az erkölcsi bizonyítvány, amelyet eddig postán, személyesen az ügyfélszolgálaton, vagy elektronikusan a Webes ügysegéden, ügyfélkapun keresztül lehetett igényelni.

A telefonon történő erkölcsi bizonyítvány igénylésének előfeltétele, hogy a kérelmező azonosítani tudja magát a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonal automata hívásfogadó rendszerében. Az ehhez szükséges Telefonos Azonosító (RKTA) és jelszó  a kormányablakokban és az okmányirodákban kérhető, melyhez

  • személyes jelenlét,
  • személyazonosító igazolvány,
  • valamint lakcímkártya szükséges,
  • valamint először egy alaprendelkezést kell készíteni.

További feltétel, hogy az igénylő a Rendelkezés nyilvántartásban ne tiltsa le a telefonos ügyintézés lehetőségét.

A regisztrációkor kapott azonosítószám birtokában a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonal hívásával az alábbiak szerint lehet igényelni az erkölcsi bizonyítványt:

A menürendszer 4-es „Telefonos azonosítással intézhető szolgáltatások” menüpontjának 4.2-es „Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése” almenüjének szolgáltatása teszi lehetővé a Telefonos Azonosítóval (RKTA) rendelkező állampolgárok számára a telefonos igénylést. Az igényléshez szükség lesz a Telefonos azonosítóra, jelszóra, az ügyfél nevére, születési idejére és helyére.

A 1818-as Kormányzati Ügyfélvonal hétfőtől - szombatig 08:00-20:00 óra között vehető igénybe.

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges Telefonos Azonosító és jelszó megigénylése céljából forduljanak bizalommal Kormányablakunkhoz.

dr. Kiss Melinda

járási hivatalvezető