Pályaorientációs látogatás a Kiskunmajsai Járási Hivatalban

Örömmel tettünk eleget a helyi iskolák felkérésének, melynek értelmében pályaorientációs látogatás céljából október közepén hivatalunkban fogadtuk az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóit, míg a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium végzős tanulói részére az intézményükben tartottunk előadást e témában.

Az előadás keretében bepillantást nyerhettek a Kormányablak-, a Foglalkoztatási- és a Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály tevékenységébe, az osztályok által ellátott feladatokba.

Útmutatást kaphattak, hogy képességeik és érdeklődésük alapján milyen területen érdemes továbbtanulniuk, megismerhették az egyes szakmák elvégzésével kapcsolatos feltételeket, az ezekkel járó kompetenciákat.

Tájékoztatást kaptak arról is, hogy melyek a jelenlegi hiányszakmák, amelyekkel bizonyossággal el tudnak helyezkedni, hisz rálátásunk van a munkaerőpiac igényeire is.

Bízunk abban, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak segíthettünk bölcs és előrelátó döntést hozni az iskola kiválasztása tekintetében.

                                                                                              Tisztelettel:

                                                                                                                                dr. Kiss Melinda

                                                                                                                             járási hivatalvezető