Pályaorientációs látogatás

Kedves Osztályfőnökök!

 Kedves általános- és középiskolás Tanulók!Az általános iskola 7. és 8., valamint a középiskola 11. és 12. évfolyamain egyaránt felmerül a pályaválasztás kérdése. Fontos, hogy minden érintett diák megismerje a különböző foglalkozásokat, szakmákat, az elvégzésükkel kapcsolatos feltételeket,  az ezekkel járó kompetenciákat.


 Mindemellett érdemes figyelembe venni, hogy melyek azok a végzettségek, amelyekkel nagy bizonyossággal el tudtok helyezkedni. Mindezen szempontok értékelése segíthet bölcs és előrelátó döntést hozni az iskola kiválasztása tekintetében is.


Ebben szeretnénk a segítségetekre lenni. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy tanáraitok kíséretében  pályaorientációs nap keretében látogatást tegyetek Járási Hivatalunkban (Kiskunmajsa, Bajcsy-Zs. u. 10.), mely során betekintést nyerhettek a Kormányablak-, a Foglalkoztatási- és a Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály tevékenységébe, valamint útmutatást kaphattok, hogy milyen területeken érdemes továbbtanulnotok, végzettséget szereznetek, hisz rálátásunk van a munkaerőpiac igényeire is.


Előzetesen egyeztetett időpontban (06-77/795-255) várunk mindenkit szeretettel!Tisztelettel:   


dr. Kiss Melinda 

járási hivatalvezető