Munkahelyteremtő bértámogatás

A kormány újabb segítségként a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 2020. május 18-tól elindítja a munkahelyteremtő bérköltség támogatását.


A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta. 


A támogatási kérelem 2020. május 18. napjától nyújtható be a Hirdetmény visszavonásáig.


A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályához kell benyújtani.


A támogatás további részleteit IDE kattintva érheti el.


Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunmajsai Foglalkoztatási Osztályához a 77/795-222-es telefonszámon.


(www.nfsz.munka.hu)