Megtartotta őszi ülését a Helyi Védelmi Bizottság

A Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság - melynek legfontosabb feladata a járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását - 2017. évi második, őszi ülését 2017. október 18-án tartotta meg.

Az ülésen a HVB tagjai és meghívottai megtárgyalták a HVB Elnökének beszámolóját a Bizottság két ülése között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, melyek közül kiemelendő a júniusban lezajlott nemzetközi Nukleáris-baleset Elhárítási Gyakorlat, amely 12 órás felkészítés és 36 órás gyakorlat keretében egy esetleges, a paksi atomerőműben keletkezett nukleáris katasztrófa esetén való beavatkozásra készítette fel a védelmi igazgatás szereplőit.

Napirenden szerepelt a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés, melyről HVB katasztrófavédelmi-elnökhelyettese és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskunhalasi Üzemmérnökség vezetője nyújtott tájékoztatást.  A katasztrófavédelmi-elnökhelyettes úr ezen felül az aktuális katasztrófavédelmi feladatokról is tájékoztatta a Bizottságot.

A humán járványok elemzésének adatait ismerhették meg a jelenlévőket a  Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetője tájékoztatójából, amelynek kapcsán figyelemfelhívás történt a lakosság felé az influenza elleni védőoltás felvételének lehetőségére.

Az ülésen beszámolt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrőrsének képviselője a 2017. év I-III. negyedévi munkája értékeléséről, valamint a HVB honvédelmi-elnökhelyettese tájékoztatást adott az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer feltöltésének jelenlegi helyzetéről.

 

                                                                                        Dr. Kállainé dr. Tóth Ildikó

                                                                                                 HVB elnök