Megtartotta ez évi őszi ülését a Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság

Megtartotta ez évi őszi ülését a Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság

 

A Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság - melynek legfontosabb feladata a járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását – ez évi őszi ülését 2019. november 22-én tartotta.

 

Az ülésen a Bizottság tagjai és meghívottai megtárgyalták a HVB Elnökének beszámolóját a két ülés között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, valamint elfogadásra került a HVB 2020. évi Feladat- és Pénzügyi Terve.


Napirenden szerepelt a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés kapcsán Csillag Tamás tű. százados, a HVB katasztrófavédelmi-elnökhelyettesének előterjesztése, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskunhalasi Mérnökségétől Szabó Zoltán mérnökség-vezető tájékoztatója az országos közúthálózat téli út- és híd üzemeltetéséről.

 

A aktuális katasztrófavédelmi feladatokról szóló tájékoztatót Csillag Tamás tű. százados, a HVB katasztrófavédelmi-elnökhelyettese, valamint az aktuális honvédelmi igazgatási feladatokról szóló tájékoztatót Juhász Imre t. alezredes, a HVB honvédelmi elnökhelyettese terjesztette a Bizottság elé.

Dr. Balogh Emese Petra tiszti főorvos asszony a humán járványok elemzéséről, prognosztizálásról, a védekezésre vonatkozó felkészülés végrehajtásának értékeléséről bocsátott tájékoztatót a Bizottság elé.

 

Végül a Kiskunmajsai Rendőrőrs rendőr őrnagy - rendészeti alosztályvezetője tartott beszámolót a járás közbiztonsági helyzetéről.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)