Megtartotta ez évi őszi ülését a Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság

A Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság - melynek legfontosabb feladata a járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását – 2018. évi második, őszi ülését 2018. október 12-én pénteken tartotta meg.

Az ülésen a HVB tagjai és meghívottai megtárgyalták a HVB Elnökének beszámolóját a Bizottság két ülése között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, valamint a 2018. évi Feladat- és Pénzügyi Tervben meghatározott feladatok végrehajtásáról.

Napirenden szerepelt a rendkívüli téli időjárásra való felkészülésről szóló beszámoló, melyről HVB katasztrófavédelmi-elnökhelyettese és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskunhalasi Üzemmérnökség vezetője nyújtott tájékoztatást.  

A katasztrófavédelmi-elnökhelyettes úr ezen felül az aktuális katasztrófavédelmi feladatokról, valamint a nemzetgazdasági erőforrásokból téli védekezésbe bevonható technikai eszközök, kijelölt melegedőhelyek, befogadóhelyek és kijelölt szükségparkoló helyek, továbbá azok megközelítési útvonalainak ellenőrzéséről, kijelöléséről is tájékoztatta a Bizottságot.

A humán járványok elemzésének, prognosztizálásának, a védekezésre vonatkozó felkészülés végrehajtásának adatait ismerhették meg a jelenlévőket a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetője tájékoztatójából.

Az ülésen beszámolt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrőrsének rendészeti alosztályvezetője a 2018. év I-III. negyedévben végzett  tevékenységükről.

 

                                                                                                                          dr. Kiss Melinda

                                                                                                                              HVB elnök