Megtartotta ez évi első ülését a Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság

A Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság - melynek legfontosabb feladata a járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását - 2017. évi első ülését 2017. árpilis 18-án tartotta meg.

Az ülésen diavetítéssel egybekötött tájékoztató hangzott el a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi Tartalékos kötelékek megalakításáról, felépítéséről, a megalakításhoz szükséges toborzási tevékenységről, valamint a Honvédelmi Sportszövetség célkitűzéseiről és feladatairól.

A HVB elnöke beszámolt a Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság két ülése között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, majd elfogadásra került Kiskunmajsa Járási Helyi Védelmi Bizottság 2017. évi Feladat- és Pénzügyi Terve.

A HVB katasztrófavédelmi elnökhelyettese tájékoztatást nyújtott a jelenlévők számára a szabadtéri égetés szabályairól, a járás 2016. évi tűzoltási és műszaki mentési statisztikáiról és az aktuális katasztrófavédelmi feladatokról.

Az ATIVIZIG képviselője beszámolt ár- és belvízvédekezésre való felkészülés helyzetéről, a vízkár-elhárítási tervek használhatóságának vizsgálatáról, valamint a vizsgálat eredményéről.

 

Kiskunmajsa, 2017. április 19.

 

Dr. Kállainé dr. Tóth Ildikó

HVB elnök