Legyen Ön is nevelőszülő!

Ma Magyarországon több mint 20.000 gyermek él családból kiemelten, nevelőszülőknél és lakásotthonokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnagyobb segítség, ha a gyermek családban nő fel és csak a legvégső esetben kerül intézménybe.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató célja, hogy az állami gondoskodásban nevelt gyerekek mihamarabb nevelőszülőkhöz kerüljenek, és ehhez kérjük az Önök segítségét. Olyan empátiával rendelkező nevelőszülőket keresünk, akik vállalják a családjukból kiemelt gyermekek saját családjukban történő nevelését és képesek szeretetet, biztonságot nyújtani számukra.

A nevelőszülőség feltételei:

  • büntetlen előélet

  • egészségügyi és pszichológiai alkalmasság

  • betöltött 24. életév

  • egyedülállóak is jelentkezhetnek, házastárs vagy élettárs esetén szükséges a hozzájárulása e tevékenységhez

  • bejelentett lakcím

  • hajlandó nevelőszülői tanfolyam elvégzésére

  • tiszta, fűthető lakással rendelkezik, külön gyerekszobával, gyerekenként 6 m2 térrel.

Főállásban is ellátható a feladat, mivel foglalkoztatási jogviszonynak számít, de vállalható gyermek a főállású munkahely megtartása mellett is.

A nevelőszülőt díjazás illeti meg: a gyermekek ellátására nevelési díj és külön munkabér.

A nevelőszülők munkáját nevelőszülői tanácsadó segíti, így a befogadó személyek e szép hivatás ellátásához minden szakmai és emberi segítséget megkapnak.

A Kiskunmajsai járás területén szeretne a Szent Ágota Szolgáltató minél több nevelőszülőt képezni és alkalmazni, ezért ha felkeltettük az érdeklődését, kérjük jelezze a Kiskunmajsai Járási Hivatal (Kiskunmajsa, Bajcsy-Zs. u. 10.) gyámügyi ügyintézőinél személyesen vagy a 06-77/795-263, 06-77/795-266 telefonszámon, mivel szeretnénk Kiskunmajsán februárban egy tájékoztató fórumot tartani, ahol feltehetik kérdéseiket.

Mindenképp szeretnénk arra is lehetőséget biztosítani – kellő számú jelentkező esetén- hogy a képzés is Kiskunmajsán teljesüljön az Önök kényelme érdekében.

Fontos tudniuk, hogy a nevelőszülőhöz kerülés oka a gyermek súlyos elhanyagoltsága, bántalmazása vagy a szülők halála, ezért kérjük Önöket, hogy ha szívesen fogadnának gyermeket, mindenképp jelezzék ezen szándékukat, hisz a célunk, hogy megnyugtató környezetet találjunk mielőbb a gyermekeknek.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

dr. Kiss Melinda

járási hivatalvezető