Hamarosan kezdődik a civil szervezetek delegált tagjainak megválasztása

A Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsa és kollégiumai civil delegált tagjait 2020. március 12-én, majd 19-én választják meg az arra jogosult elektorok. A négyévente megrendezendő szavazás helyszínei idén is a kormányablakok.

A kétfordulós szavazásra az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény értelmében kerül sor a Miniszterelnökséget vezető miniszter által kijelölt időpontokban.

A kormányablakokban időpontfoglalás nélkül, nyitvatartási időben lehet szavazni. A rendelkezésre álló helyszínek listája ezen a linken érhető el: www.kormanyablak.hu/hu/kormanyablakok.

Felhívjuk a szavazásban résztvevő elektorok figyelmét, hogy az átmenetileg zárva tartó kormányablakokban és néhány helyszínen – technikai okból – nincs lehetőség a voksolásra. A választásban részt nem vevő kormányablakok listája ezen a linken érhető el.

A szimpátiaszavazás alkalmával választható jelöltek névsora és önéletrajzai a következő linken tekinthetők meg: http://civil.info.hu/elektori-valasztas-2020.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter további részleteket tartalmazó hirdetménye elérhető a Civil Információs Portálon.

(kormanyhivatal.hu)