A Kormányablak nyitvatartása az EP választás időpontjában

Az Európai Parlamenti választások időpontját Áder János köztársasági elnök 2019. május 26-ára tűzte ki.


A választások lebonyolításának alapvető feltétele, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, amelyet csak a jogszabályban előírtak szerinti érvényes okmányok birtokában tehetnek meg.


A korábbi évek tapasztalatai alapján sok esetben a választást megelőző napokba, vagy a választás napján derül ki, hogy a választópolgár nem rendelkezik a szükséges érvényes és megfelelő adattartalmú okmánnyal, ezért a választás eredményes lefolytatásának érdekében lehetőséget biztosítanunk arra, hogy a szavazáshoz szükséges okirat pótolható, beszerezhető legyen a kormányablakokban, okmányirodákban.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy idejében győződjenek meg igazolványaik érvényességéről és keressék fel Kormányablakunkat. Természetesen a korábbi évekhez hasonlóan a választás napján, május 26-án (vasárnap) reggel 6 órától 19 óráig a Kormányablakunk ügyfélfogadást tart, de kizárólag a választáshoz kapcsolódó okmányok, azaz személyi azonosító, illetve lakcímkártya pótlása tekintetében a Járási Hivatal Bajcsy-Zs. u. 10. szám alatti épületében.

 

Forduljanak hozzánk bizalommal.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)