KÖZLEKEDÉSI KÁRTYA IGÉNYLÉSE

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes közösségi közlekedési szolgáltatók (pl. BKK, MÁV, Volán) által 2017. év során lépcsőzetesen kerül bevezetésre az elektronikus jegyrendszer igénybevételéhez szükséges közlekedési kártya, amely NEK rendszerben kiállított kártya lesz.

Jelenleg a NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra.

 

A NEK-ben kiadott kártyák kiállításához előzetesen – a diákigazolványhoz hasonlóan – egy előzetes NEK regisztráció (arcképmás- és aláírás – felvételezés) szükséges, amely megtehető valamennyi okmányirodai és kormányablak osztályon, így a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán is.

 

A személyazonosság igazolására alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igénylése, illetve pótlása során ügyfélként lehetőségük nyílik arra, hogy rögtön NEK regisztrációt is kezdeményezzenek, felkészülve a 2017. évben bevezetésre kerülő közlekedési kártyák igénylésére.

 

Ezen folyamat a személyi okmányok igényléséhez szükséges ügyintézési időt csak kb. 2-3 perccel növeli meg.

 

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a NEK regisztrációjukat kezdeményezhetik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán ügyfélfogadási időben:

 

Hétfő                          7,00 – 17,00 óráig

Kedd, Péntek            8,00 – 13,00 óráig

Szerda, Csütörtök      8,00 – 18,00 óráig

 

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy előzetes időpontfoglalás az ügyintézéshez nem szükséges, de lehetőségük van ügyfélapun keresztül időpontot foglalni.

 

 

 Tisztelettel:

 

 dr. Sipos Krisztina

járási hivatalvezető