Hétköznapi csoda - példás emberi magatartás Kiskunfélegyházán

 

 

 

Példaértékű együttműködést koordinált a Kiskunfélegyházi Járási Gyámhivatal egy támogatásra és segítségre szoruló ügyfele érdekében.

A Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat által fenntartott Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, a Járási Gyámhivatal, az érintett lakóközösség mint civil támogató, illetve egy vállalkozó adományának  és együttműködésének köszönhetően  minőségi környezetet sikerült megteremteni egy rendkívül rossz körülmények között, egyedül élő hölgy számára.

 

A magányos hölgy emberhez méltatlan körülmények között élt egy társasházi lakásában. A hatóságok figyelmét a lakóközösség egyik tagja hívta fel a problémára. A Járási Gyámhivatal által bonyolított egyeztetés után a lakásban lévő hulladék elszállításra került, illetve alapos nagytakarítás következett, majd a lakás festése is megvalósult. A lakóközösség tagjai adományként kapott festékből, saját maguk festették ki az ingatlant. A festést követően a lakás további szépítése is megtörtént, szintén felajánlásokból. A jelzéstől a teljes megvalósulásig alig egy hónap telt el.

 

Elvitathatatlan érdeme van ebben a történetben annak a lakónak, aki az egyedül élő nő problémájára felhívta a figyelmet, ő a mai napig folyamatosan figyelemmel kíséri a hölgy életét. 

A Járási Gyámhivatal munkatársai is látogatják a hölgyet és megnyugvással tapasztalják, hogy az életkörülményekben beállt pozitív változás a hölgy életében is előremutató változást hozott.

 

A Járási Gyámhivatal köszönetét és elismerését fejezi ki mindazoknak, akik e hétköznapi csoda megvalósulásában közreműködtek!