A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR TÁJÉKOZTATÓJA

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nagy kárt okozó csalás bűntettek elkövetésének megakadályozása és a visszaélések megelőzése céljából bűnmegelőzési felhívást tett közzé.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pénzforgalmi megbízások adataiban történő módosítások (például bankszámlaszám változás) befogadása során óvatos és körültekintő eljárásra van szükség. A biztonságos eljárást támogatandó a következő ügyvitel folyamatos beépítése javasolt:

-          Ne kezdeményezzenek átutalási megbízást ismeretlen pénzforgalmi számlaszámra előzetes ellenőrzés nélkül.

-          Amennyiben bizalmatlanná válnak a levél hitelességét illetően, ne válaszoljanak azonnal, ellenőrizzék a feladó személy vagy cég valódiságát a szerződéses jogviszonyban álló cégek kijelölt kapcsolattartóján keresztül.

-          Abban az esetben, ha visszaélést, vagy annak kísérletét észlelik, soron kívül értesítsék az illetékes kerületi rendőrséget, vagy tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón, illetve a Telefontanú ingyenesen és anonim módon hívható zöld telefonszámán (+36-80-555-111).

Kérjük, hogy az átutalás kedvezményezettje nevében érkező számlaszám-változtatási igény bejelentéssel kapcsolatban a fentiek szerinti ellenőrzési tevékenység elvégzésével, mindenkor kiemelt figyelemmel és körültekintéssel eljárni szíveskedjenek.

Budapest, 2016. október 10.

                                           Magyar Államkincstár