Kaszárnyafutás a kiskőrösi járás négy településén

„Az idei évben a 170. évfordulóját ünnepeljük annak, amikor a Magyar Honvédség nemzetünk legszebb és legdicsőbb pillanataiban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején megszületett. A magyar honvédek évszázadokra megmutatták elszántságukat és hazaszeretetük erejét. A haza iránti elkötelezettségük, bátorságuk és hősiességük egyetlen háborúban sem kérdőjeleződött meg.” olvashatjuk a miniszteri köszöntő bevezető soraiban.

 

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójának alkalmából, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége rendezvénysorozat keretében szervezte meg a „Kaszárnyafutás 2018” elnevezésű sportprogramot.

A programot az Aradi Vértanúk emlékhelyeinek felkeresésével kötötték össze a szervezők, ezzel is tisztelegve a tizenhárom hős előtt. 

A Kiskőrösi Járásban Fülöpszállás, Izsák, Kiskőrös és Kecel települések vonatkozásban érkeztek meg a Kaszárnyafutás résztvevői, akik a települést jelző táblától csoportosan futva érték el az emlékhelyek helyszínét. A települések polgármesterei rövid megemlékezést és koszorúzást követően a Magyar Honvédség zászlajára kötötték az emlékezés és a tisztelet szalagját.

A megemlékezéseken képviseltették magukat a helyi egyesületek, oktatási intézmények, mint futásban részvevők, a helyi civil szervezetek, akik jelenlétükön túlmenően szintén szalagkötéssel fejezték ki tiszteletüket. 

 

Fülöpszállás

 

 

Izsák

 

 

 Kecel

 

 

Kiskőrös