e-Ügyintézés

Elektronikus ügyintézési lehetőségek

 

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
KISKŐRÖSI JÁRÁSI HIVATAL

Hivatali kapunk rövid neve: JH03KISKOR
Hivatali kapunk KRID száma: 417491332


TÁJÉKOZTATÓ
természetes személy ügyfeleknek
AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHETŐSÉGÉRŐL


Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény ( a továbbiakban: E-ügyintézési tv. ) 2. § (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézést biztosító szervek valamennyi, a feladat- és hatáskörükbe tartozó ügy esetében kötelesek biztosítani az elektronikus ügyintézés lehetőségét.


Elektronikus ügyintézést biztosító szervek pl. :
     - államigazgatási szervek ( járási hivatalok )
     - helyi önkormányzat
     - ügyészség
     - közjegyző
     - bírósági végrehajtó
     - közüzemi szolgáltatók


Az E-ügyintézési törvény meghatározza az elektronikus ügyintézésre kötelezett ügyfelek körét is, melyek az alábbiak:
     - gazdálkodó szervezet,
     - állam
     - önkormányzat
     - költségvetési szerv
     - ügyész
     - jegyző
     - köztestület
     - ügyfél jogi képviselője.


AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS A TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEK SZÁMÁRA NEM KÖTELEZŐ, CSUPÁN LEHETŐSÉG.


Amennyiben élni kíván a lehetőséggel, és elektronikus úton kíván az egyes hatóságoknál ügyet intézni, vagy kapcsolatot tartani, az alábbiak szerint teheti meg.

 

  1. 1.Ügyfélkaput kell nyitnia a Kormányablakban, melynek segítségével tud belépni a         Személyre Szabott Ügyintézési Felületre ( SZÜF), ahol az E-papír szolgáltatás elérhető.
    A felület a www.magyarorszag.hu internetes oldalon érhető el, melynek segítségével Kormányhivatalunk elektronikus ügyintézéssel érintett ügytípusai kezdeményezhetőek. A felület 2018. elején megújul, melynek eredményeképpen az állampolgárok és a gazdálkodó szervezetek a jövőben személyre szabható ügyintézési felületet használhatnak. Az asztali számítógépeken és mobil eszközökön egyaránt elérhető felület a hazai elektronikus ügyintézés központi belépési pontjaként fog működni. az ügyintézési felületre elsőként csak ügyfélkapus azonosítással, később azonban többféle azonosítási mód közül választva lehet majd belépni (e-személyi, telefonos azonosítási kód)

  2. 2. Az elektronikus ügyintézésre kötelezett, vagy az azt választó ügyfél a Rendelkezési Nyilvántartásban ( https://rendelkezes.gov.hu/rny-public/ ) elsősorban azonosítási, kapcsolattartási és képviseletre vonatkozó rendelkezéseket tehet meg. Az RNY tehát az ügyfelek e-ügyintézésre vonatkozó rendelkezéseit tartja nyilván és azt az arra jogosult szervek felé megismerhetővé teszi.

Kiskőrösi Járási Hivatal

 

Közigazgatási peres és nemperes eljárásokban
igénybe vehető elektronikus nyomtatványok

A címben jelzett beadvány kitöltése az e-kormanyablak.kh.gov.hu címen elérhető IKR rendszerben lehetséges.  

 

Leírás