Kormányablak Osztály 2.

 

 

Kormányablak Osztály 2.
(bővebb információ IDE kattintva)

Osztályvezető: Dr. Weningerné Makkos Gabriella
Cím: 6000 Kecskemét, Rákóczi út 5. Googlemaps
E-mail: kormanyablak2.kecskemet@bacs.gov.hu
Telefon: Információ, tájékoztatás kérése, időpontfoglalás (0-24 órában): 1818; Külföldről: +36(1)550-1858

Hivatali kapu:

KRID azonosító

KMETKAB

558069775

 

 

 

Ügyfélfogadás:                      

Hétfő               8.00-18.00

Kedd               8.00-18.00

Szerda                         8.00-16.00

Csütörtök        8.00-16.00

Péntek                         8.00-12.00

 

A fővárosi és vármegyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 568/2022. (XII.23.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) mellékletei tartalmazzák a Kormányablakban intézhető összes ügytípust. A kormányablakban intézhető ügyekkel kapcsolatos pontos információk a http://nyilvantarto.hu/hu/ és a https://kormanyablak.hu/hu oldalon találhatóak.

A kormányablak ügyintézői széles körű tájékoztatást nyújtanak arról, hogy ügyét, hogyan és melyik hatóságnál intézheti, felvilágosítást adnak arról, hogy az adott ügyben milyen kérelmet, formanyomtatványt szükséges előterjeszteni. Segítenek a formanyomtatványok kitöltésében, elvégzik a csatolandó dokumentumok ellenőrzését, a kérelmek átvételét és azok továbbítását az illetékes hatóság részére.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Korm. rendelet 56. §-a értelmében – telefonon keresztül nincs lehetőség ügyintézésre, valamint – az ügyfél azonosításának hiányában – az ügyfélszolgálat munkatársai nem adhatnak felvilágosítást sem konkrét üggyel, sem pedig személyes adatok kezelésével kapcsolatban.

Kormányablakunkban időpontfoglalás a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonal vagy saját ügyfélkapun keresztül a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon van lehetőség. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy az online vagy telefonos időpontfoglalás végeztével generált sorszámot szíveskedjenek megjegyezni, mivel e sorszám alapján történik az ügyfelek behívása. Osztályunkon előzetes időpontfoglalás nélkül sorszámhúzással is lehetőség van ügyet intézni.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a napi ügyfélforgalom alakulására tekintettel előfordulhat a napi sorszámhúzás lezárás és az ügyfélfogadás - átmeneti jellegű - szüneteltetése. Megértésüket köszönjük!

 

Fizetési módok:

- bankkártyás fizetés

- postai befizetés

- házipénztári befizetés csak a közhiteles ingatlan-nyilvántartásból történő adatszolgáltatás tekintetében (papír alapú tulajdoni lap másolat; ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisból kiadott hiteles térképmásolat)

 

Az illeték befizetés a munkaállomásnál történik.

 

A Postahivatal nyitvatartási idején túli és illeték befizetéséhez kötött ügyintézés csak a bankkártyával rendelkező ügyfelek részére teljesíthető.

 

Osztályunkon 2022.02.01. napjától Gépjármű Ügyintézési Pont (GÜP) működik. Az újonnan kialakított Gépjármű Ügyintézési Ponton nem klasszikus ügyfélfogadás zajlik, hanem elsősorban a gépjármű-kereskedőkből, márkaképviseletekből és szállítmányozási cégekből álló, egyidejűleg több gépjárművel kapcsolatos ügyet intéző speciális ügyfélkör kiszolgálása valósul meg.

A magánszemélyek továbbra is kormányablakainkban intézhetik gépjárművekkel kapcsolatos kérelmeiket, bejelentéseiket, de a GÜP létrejöttével ők is rövidebb várakozási idővel számolhatnak. A Gépjármű Ügyintézési Ponton az ügyintézés kizárólag előzetesen foglalt időpontban történik.

A GÜP-ben intézhető ügyek:

  • márkakereskedések, használt jármű-kereskedések, szállítmányozó cégek gépjárművekkel kapcsolatos kérelmeinek átvétele, ügyeinek intézése (járművek forgalomba helyezése, átírása, kivonása, szabványtól eltérő különleges rendszámtáblák kiadása)
  • ideiglenes rendszámok kiadásával kapcsolatos ügyintézés 
  • közlekedésigazgatási hatósági ügyekben háttérfeladatok ellátása

 

Ügyfélfogadási idő:                                                                             
Hétfő-kedd: 8.00-18.00 óra
Szerda-csütörtök: 8.00-16.00 óra
Péntek: 8.00-12.00 óra

Elérhetőség:
e-mail cím: kormanyablak2.kecskemet@bacs.gov.hu
telefonszám: 06 (76) 795-257, 06 (76) 795-250

A rendszeresen meghatalmazással eljáró személy természetes/magán személy gépjármű ügyintézés ügytípusban maximum KETTŐ ügyet intézhet naponta, melyhez az azonnali ügyintézés lehetőségét előzetes időpontfoglalás alapján biztosítjuk. (https://idopontfoglalo.kh.gov.hu, 1818). Amennyiben az adott napon belül kettőnél több ügyben kíván eljárni, úgy a lakossági ügyfelek érdekeit szem előtt tartva - a várakozási idő kalkulálhatósága érdekében - az ügyek/anyagok akár előzetes időpont egyeztetése nélkül is a Kormányablak szervezeti egységei által átvételre kerülhetnek és sommás eljárás keretében (max. 8 napon belül) kerülnek elintézésre.

Ügyleírások, letölthető nyomtatványok

 https://www.nyilvantarto.hu/hu/kulcsszavak

-          Meghatalmazás – általános

 

-          Meghatalmazás – gépjármű ügyintézéshez

 

-          Hozzájáruló nyilatkozat lakcímváltozáshoz

 

-          Lakcím érvénytelenítési / fiktiválási eljárás iránti kérelem

 

-          Egy lakcímen lakókra vonatkozó kérelem 

 

Egy lakcímen lakókra vonatkozó kérelem

Nyilatkozat egy lakcímen lakók adatszolgáltatásához

Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező személyazonosító igazolvány kezdeményezéséhez hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat

A kiskorú kérelmező útlevél kezdeményezéséhez hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat

 

EU kártya nyomtatvány NEU 67.G-1 - http://bkmkh.hu/uploads/EU_kartya_KERELEM_NYOMTATVANY_NEU.67.G-1.pdf

TAJ kártya kérelem nyomtatvány NYT G-53 - http://bkmkh.hu/uploads/TAJ_kartya_KERELEM_NYOMTATVANY_NYT.53.G.pdf

 

 

 

I