Kormányablak Osztály 1.

  

 

Kormányablak Osztály 1.
(bővebb információ IDE kattintva)

Osztályvezető: Káré Zsuzsanna
Cím: 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3. Googlemaps
E-mail: kormanyablak.kecskemet@bacs.gov.hu
Telefon: Információ, tájékoztatás kérése, időpontfoglalás (0-24 órában): 1818; Külföldről: +36(1)550-1858

Hivatali kapu:

KRID azonosító:

KMETKAB1

367422716

 

 

A fővárosi és vármegyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 568/2022. (XII.23.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) mellékletei tartalmazzák a Kormányablakban intézhető összes ügytípust. A kormányablakban intézhető ügyekkel kapcsolatos pontos és részletes információk a http://nyilvantarto.hu/hu/ és a https://kormanyablak.hu/hu  oldalon találhatóak.

A kormányablak ügyintézői széles körű tájékoztatást nyújtanak arról, hogy ügyét, hogyan és melyik hatóságnál intézheti, felvilágosítást adnak arról, hogy az adott ügyben milyen kérelmet, formanyomtatványt szükséges előterjeszteni. Segítenek a formanyomtatványok kitöltésében, elvégzik a csatolandó dokumentumok ellenőrzését, a kérelmek átvételét és azok továbbítását az illetékes hatóság részére.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Korm. rendelet 56. §-a értelmében – telefonon keresztül nincs lehetőség ügyintézésre, valamint – az ügyfél azonosításának hiányában – az ügyfélszolgálat munkatársai nem adhatnak felvilágosítást sem konkrét üggyel, sem pedig személyes adatok kezelésével kapcsolatban.

Kormányablakunkban időpontfoglalás a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonal vagy saját ügyfélkapun keresztül a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon van lehetőség. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy az online vagy telefonos időpontfoglalás végeztével generált sorszámot szíveskedjenek megjegyezni, mivel e sorszám alapján történik az ügyfelek behívása. Osztályunkon előzetes időpontfoglalás nélkül sorszámhúzással is lehetőség van ügyet intézni.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a napi ügyfélforgalom alakulására tekintettel előfordulhat a napi sorszámhúzás lezárás és az ügyfélfogadás - átmeneti jellegű - szüneteltetése. Megértésüket köszönjük!

 

Fizetési módok:

- bankkártyás fizetés

- postai befizetés

- házipénztári befizetés csak a közhiteles ingatlan-nyilvántartásból történő adatszolgáltatás tekintetében (papír alapú tulajdoni lap másolat; ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisból kiadott hiteles térképmásolat)

 

Az illeték befizetés a munkaállomásnál történik.

 

A Postahivatal nyitvatartási idején túli és illeték befizetéséhez kötött ügyintézés csak a bankkártyával rendelkező ügyfelek részére teljesíthető.

 A rendszeresen meghatalmazással eljáró személy természetes/magán személy gépjármű ügyintézés ügytípusban maximum KETTŐ ügyet intézhet naponta, melyhez az azonnali ügyintézés lehetőségét előzetes időpontfoglalás alapján biztosítjuk. (https://idopontfoglalo.kh.gov.hu, 1818). Amennyiben az adott napon belül kettőnél több ügyben kíván eljárni, úgy a lakossági ügyfelek érdekeit szem előtt tartva - a várakozási idő kalkulálhatósága érdekében - az ügyek/anyagok akár előzetes időpont egyeztetése nélkül is a Kormányablak szervezeti egységei által átvételre kerülhetnek és sommás eljárás keretében (max. 8 napon belül) kerülnek elintézésre.

Kiemelt Ügyfeleink (márkakereskedők, használt gépjármű-kereskedők) az új és külföldről behozott járművek forgalomba helyezését, az ideiglenes rendszámok kiadását, illetőleg szabványtól eltérő különleges rendszámtáblák kiadása a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Kormányablak 2. Osztályán, a Kecskemét, Rákóczi út 5. sz. alatt intézhetik.

Ügyleírások, letölthető nyomtatványok

- https://www.nyilvantarto.hu/hu/kulcsszavak

- Mozgásukban korlátozottak parkolási igazolvány iránti kérelem

Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával kapcsolatos ügyintézésre a Kormányablak Osztály 1. Kecskemét, Deák Ferenc tér 3. sz alatt található ügyfélszolgálaton van  lehetőség.

-          Meghatalmazás – általános

 

-          Meghatalmazás – gépjármű ügyintézéshez

 

-          Hozzájáruló nyilatkozat lakcímváltozáshoz

 

-          Lakcím érvénytelenítési / fiktiválási eljárás iránti kérelem

 

-          Egy lakcímen lakókra vonatkozó kérelem

 

-          Nyilatkozat egy lakcímen lakók adatszolgáltatásához

 

-          Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező személyazonosító igazolvány kezdeményezéséhez hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat

 

-          A kiskorú kérelmező útlevél kezdeményezéséhez hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat

 

-          EU kártya nyomtatvány NEU 67.G-1 - http://bkmkh.hu/uploads/EU_kartya_KERELEM_NYOMTATVANY_NEU.67.G-1.pdf

 

-          TAJ kártya kérelem nyomtatvány NYT G-53 - http://bkmkh.hu/uploads/TAJ_kartya_KERELEM_NYOMTATVANY_NYT.53.G.pdf