Semmelweis - napi elismerés dr. Városi Zsuzsannának

Közel négy évtizedes, a megelőző orvostan és közegészségtan területén végzett kiemelkedő vezetői munkája elismeréseként az országos tiszti főorvos „Népegészségügyért” emlékplakettet adományozott dr. Városi Zsuzsannának, a Kalocsai Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete vezetőjének, járási tiszti főorvosnak.


A Semmelweis - nap, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából rendezett központi ünnepséget követően dr. Városi Zsuzsannát  megyei elismerés is várta.  Az ugyancsak július 1-jén ünnepelt Kormánytisztviselők Napján a járási hivatal vezetője, dr. Bedics Andrea felterjesztésére dr. Zombor Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatója kimagasló színvonalú szakmai munkájáért kormánymegbízotti elismerésben részesítette  a tiszti főorvost.

 

Mint megtudtuk, dr. Városi Zsuzsanna az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megalakulása óta dolgozik a népegészségügy területén, kezdetben a Kalocsai Városi Intézetnél volt városi tiszti főorvos.  2000-től az ÁNTSZ megyei tiszti főorvosaként a Bács-Kiskun Megyei Intézetet vezette, 2007-ben lett a Kalocsai, Kiskőrösi Kistérségi Intézet tiszti főorvosa.   A  járások 2013. évi megalakulása óta járási tiszti főorvosként a kalocsai és kiskőrösi járás illetékességi területén végzi vezetői munkáját. Megfelelő végzettségű szakember hiányában huzamosabb ideje a bajai járási tiszti főorvost  helyettesíti.

 

A korábban Bács-Kiskun Megyei Egészségügyéért díjban és miniszteri kitüntetésben részesített dr. Városi Zsuzsanna a kitüntetés alkalmából elmondta: az elismerés rajta keresztül azoknak a munkatársainak is szól, akik az általa  elvárt elvek szerint a szakmai szabályok maradéktalan betartása és betartatása mellett ügyfél centrikusan, a jog életszerű alkalmazásával látják el feladatukat. Jó érzéssel tölti el, hogy az elismerésre a járási hivatal vezetője és a megyei kormányhivatal főigazgatója a szervezeti változás miatt viszonylag rövid ideje együtt töltött idő ellenére érdemesnek  találta.