Nyugdíjba vonult dr. Városi Zsuzsanna volt megyei, járási tiszti főorvos

 

Negyven év közszolgálat után bensőséges ünnepség keretében dr. Zombor Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatója és dr. Bedics Andrea járási hivatalvezető nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte a megye, a járás egyik legismertebb kormánytisztviselőjét, dr. Városi Zsuzsannát.


A volt megyei és járási tiszti főorvos azon kormánytisztviselők egyike, aki nem csak nagy szakmai gyakorlattal és tapasztalattal látta el feladatát, hanem úgy dolgozott, hogy mindeközben közmegbecsülés övezte- mondta dr. Zombor Attila. A főigazgató alig győzte felsorolni azokat a szakmai képesítéseket, közte a felsőfokú nyelvvizsgát, vezetői képzéseket, amelyek dr. Városi Zsuzsanna szakmai életútját kísérték. A főigazgató emlékeztetett arra, hogy dr. Városi Zsuzsanna 2000-2007-ig megyei tisztifőorvos volt, vezetése alatt a kitűzött szakmai célok kimagasló szinten valósultak meg. Munkásságát számos miniszteri és egyéb kitüntetéssel is elismerték, ám számára mégis munkatársainak, a felügyelete alatt álló intézmények vezetőinek, és az ügyfeleknek a megbecsülése volt a legértékesebb.

 

Dr. Városi Zsuzsanna azon orvosok közé tartozik, aki választott hivatása mellett végig kitartott, a közegészségügyi, egészségvédelmi és az egészségügyi igazgatási terület mellett kötelezte el magát.

 

Dr. Városi Zsuzsanna vezetői kvalitásait a szerénység, közvetlenség, munkatársai személyes példamutatással történő segítése jellemezte. Kollégáitól elvárta, hogy a lakosságot, az ügyfeleket szakmai tanácsokkal, érvekkel támogassák és győzzék meg a hiányosságok megszűntetése érdekében, csak végső eszköz legyen a szankcionálás.

 

Dr. Városi Zsuzsanna megköszönte a Kormányhivatal vezetésének, személy szerint dr. Zombor Attila főigazgatónak és dr. Bedics Andrea járási hivatal vezetőnek a támogató együttműködését, valamint a nyugdíjba vonulása alkalmából kapott kormánymegbízotti elismerést, az ez alkalomból szervezett kollegális, szívélyes hangulatú ünnepséget.