Növekvő biztonság az utakon

A nyári időszakot követően a hétvégén ismét komplex közúti ellenőrzési akciót tartottak Bács-Kiskun megyében.

 

Ezúttal a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának kezdeményezésére, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Járműforgalmi Osztályának bevonásával, 2020. november 21-én, szombaton tartottak összevont hatósági ellenőrzést. Az egyenruhások Kalocsa város frekventált részén és a belvárosban közlekedőket vonták intézkedés alá. Az őszi ellenőrzés célja elsősorban a nem megfelelő műszaki állapotú, valamint az engedély nélkül átalakított személygépjárművek forgalomból történő kiszűrése volt, a közúti közlekedés biztonságának növelése érdekében.

 

A Közlekedési Hatóság ellenőrei az intézkedés alá vont járművek felénél állapítottak meg hiányosságot, illetőleg engedély nélküli átalakítást. Az ellenőrzés eredményeként a hatóság kijelölt vizsgálóállomásán történő műszaki vizsgálatra bemutatásra kötelezték a járművek üzembentartóit. Egy esetben a jármű komoly műszaki hiányosságai miatt a helyszínen érvénytelenítették a forgalmi engedélyét.

 

A hatóságok kiváló együttműködésének és összehangolt tevékenységének köszönhetően, a közlekedési morál javítása érdekében tett erőfeszítések eredményeképpen egyre biztonságosabbá válhat megyénkben a közlekedés.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)