Megyénkben október végére kiépül a kormányablak-hálózat

Izsákon szeptember 22-én kezdődött az az átadás sorozat, amelynek eredményeként 10 új kormányablak nyílik Bács-Kiskun Megyében. Október végétől így már a megye 14 településén, összesen 15 helyszínen, úgynevezett új típusú integrált ügyfélfogadási térben fogadják és szolgálják ki az ügyfeleket a Kormányhivatal munkatársai.


A kormányablakok egyelőre a megye legforgalmasabb okmányirodái helyett nyílnak meg, lényegében kiváltva azokat. Az okmányirodákban intézhető 110 ügykör helyett a kormányablakokban jelenleg 423 ügytípusban kezdeményezhető eljárás, tehát közel négyszer annyi ügy intézhető egy helyen, mint eddig. Ráadásul a 21. század igényeinek megfelelően kialakított, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészített ügyintézők segítségével.

 

A kormányablakokban intézhető ügyek száma folyamatosan növekszik, hamarosan meghaladja az ezret. Így a sok esetben még annak is megéri felkeresni a kormányablakot, akinek a településén okmányiroda működik, hiszen egy helyen sokkal több ügy intézhető, tehát időt és energiát lehet megtakarítani.

 

A Kormányhivatal az új kormányablakok megnyitásával nagy lépést tesz a kormány céljának megvalósítása érdekében, az ügyintézés során érdemi szolgáltatást tud nyújtani. Az ügyek intézéséhez már nem kell az ügyfeleknek a „hivatali labirintusokban” bolyonganiuk, elég felkeresni a kormányablakot, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellett, egy helyen intézhetik ügyeiket.  Amennyiben az adott ügytípus még nem intézhető a kormányablaknál, az ügyfél egyértelmű útbaigazítást kaphat.

 

Az izsáki után új kormányablak nyílik Kiskőrösön, Solton, Topmán, Jánoshalmán, Bácsalmáson, Kunszentmiklóson, Tiszakécskén, Kiskunfélegyházán, és a már meglévőn túl további egy Kecskeméten.


Az izsáki átadó ünnepségen részt vett Feldman Zsolt helyettes államtitkár, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke, Kovács Ernő kormánymegbízott, Mondok József, Izsák város polgármestere és Turánné Török Ágnes, a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője úgyis, mint az ünnepség házigazdája.

 

Átadóbeszédében Feldman Zsolt és Mondok József a kormányablak megnyitását a környék gazdaságának fejlődése szempontjából is fontos tényezőként értékelte, hiszen a gyors és szakszerű ügyintézés nagy segítségére lesz a térségben már működő, vagy a jövőben alakuló vállalkozásoknak.

 

Lezsák Sándor a jövő nemzedéke szempontjából is fontosnak nevezte a kormányablakok, közte az izsáki kialakítását.

 

Kovács Ernő kormánymegbízott mindazok munkáját megköszönte, akik részt vettek a kormányablak kialakításában, külön kiemelte Izsák város és polgármestere hatékony segítségét.

 

A kormányablak átadások tovább folytatódnak annak érdekében, hogy a megye teljes lakossága mielőbb hozzáférhessen ezen új típusú ügyintézéshez.