Kalocsa város kitüntetését kapta a Munkaügyi Kirendeltség

Kalocsa város kitüntetését, Kalocsa Város Közszolgálatáért- Bozsó Ferenc díjat  kapta 2014. augusztus 15-én, a Város napján a  Kalocsai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. A Tomori Pál Főiskolán tartott ünnepségen Scherer Zsolt, a munkaügyi kirendeltség vezetője Török Ferenc polgármestertől vette át a városi képviselő-testület  által odaítélt  díjat. Dr. Filvig Géza alpolgármester díjátadással egybekötött laudációja annyira az elismert érdemek esszenciáját adja, hogy azt változtatás nélkül közöljük.„A munkaügyi kirendeltség, vagy, ahogy a hétköznapokban a lakosság többsége még mindig nevezi, a „munkanélküli hivatal” nagyon nehéz területen végzi  feladatát. Álláskereső emberek mielőbbi munkához jutását kívánja elősegíteni. A névváltozás is szimbolizálja a feladatváltást. Korábban a munkanélkülieket tartotta nyilván, ma az álláskeresőket segíti a hivatal. Sok ember, család sorsát befolyásolja a kirendeltség eredményessége. Különböző képzéseket, tanfolyamokat szervez,  pályázatokban működik közre, hogy a dolgozni akaró emberek munkához jutását könnyítse.

 

 

Kalocsa Város Önkormányzata is munkakapcsolatban van a kirendeltséggel, a  Belügyminisztérium által hirdetett pályázat, a közfoglalkoztatottakat érintő közmunkaprogramok is mindig a munkaügyi kirendeltség közreműködésével kerülnek lebonyolításra. Évről-évre eredményesebb és hasznosabb ez a program. Nagyon jó az együttműködés mind a vezetővel, mind a kollegáival. Érződik az a segítő szándék, melyet a környékbeli álláskeresők elhelyezkedéséért tesznek, és ezért hálásak vagyunk.”

 

 

A díj átadásakor Török Ferenc polgármester  Kalocsa valamennyi polgára nevében megköszönte a városnak nyújtott segítséget és további eredményes munkát kívánt a Járási Munkaügyi Kirendeltség munkatársainak.

 

díj átadása